Hur man mäter däckslitage

När dina däck slits ner, bär slitbanan på dem också. Däckets slitbana är en ofta förbisedd problem, men kör på däck med knappt någon slitbanan kan leda till en olycka. Enligt tirerack.com, flesta stater kräver att däcken bytas ut när slitbanan är nedsliten till 2/32-inches djup. Du kan använda en mätare däck djup för att mäta slitage på dina däck, men du kan också använda förändringen i fickan. Saker du behöver
Däck djupmätare
Penny
Quarter
Visa fler instruktioner
Mäta Däck Djup med en djupmätare
1

Placera däckens mönsterdjup mätare mellan slitbanan på ett av dina däck. Ett däck mönsterdjup mätare är en liten, handhållen apparat med en kolv som är ansluten till en vit mätsticka. Den vita måttstock visar siffror som anger djup. En propp hindrar kolven från att visa felaktig information.
2

Tryck in kolven för däckens mönsterdjup mätare hela vägen ner. Proppen på däcket djupmätarens stoppar kolven på slitbanan djup och vita mätsticka kommer att visa djupet.
3

Kontrollera mätningen genom att läsa numret längst ner på mätsticka, som ligger där metallen av däcket djupmätare möter den vita mätsticka. En högre siffra indikerar mer djup. De flesta mätare läsas 32nds av en tum och millimeter, differentieras med röda eller svarta siffror. Addera Mäta Däck Djup med ett mynt
4

Tryck en krona eller en fjärdedel mellan trappsteg dina däck.
5

Obs där slitbanan av dina däck möter myntet. Om slitbanan täcker Lincolns huvud (på ett öre), så har du har mer än 2/32-inches av mönsterdjup kvar. Om slitbanan omfattar en del av Washingtons huvud (på en fjärdedel), har du mer än 4/32-inches återstår.
6

Vänd öre över och använda Lincoln Memorial sidan för att söka efter djupare djup . Om toppen av Lincoln Memorial är täckt, har du mer än 6/32-inches av mönsterdjup kvar.
7

Upprepa dessa steg vid olika intervall på alla dina däck. Om dina däck har mindre än 2/32-inches av slitbanan, de är alltför slitna och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125626.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.