Felsökning av en 1993 Dodge Neon

Felsökning ett fordon är en av de viktigaste grundläggande uppgifterna för en bilägare. När du hör ett ljud som kanske inte är identifierbar kan det vara en signal om ett större problem. Genom att kunna lokalisera ljudet eller reaktionen av fordon du kan spara pengar i det långa loppet. Det finns grundläggande ledtrådar när ett fordon har problem och de flesta är enkla reparationer. Dessa är grundläggande bitar av kunskap som kan göras med den genomsnittliga bilägaren. Saker du behöver
Stålborste
Startkablar
luft mätare
skiftnyckeln
Luftfilter
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Starta Issues

1

Starta fordonet. Om 1993 Dodge Neon inte välter eller klicka det kan finnas ett problem med batteriet. Generellt fyrcylindriga bilar som Neon kommer att ha mindre batterier än större sex och åtta cylindriga bilar.
2

bort batterikablarna från batteriet. Rengör med stålborste. Byt ut kablar och försöker starta. Du kanske måste hoppa fordonet. Detta görs med hjälp av ett annat fordon och kablar jumper. Fäst de röda klämmorna till den röda stolpen på båda batterierna. Placera den svarta klämman på den svarta kontakten på varje batteri. Försök att starta bilen. Driver bilen för att ladda batteriet.
3

Ladda batteriet sker under körning eller tomgång. Om det inte laddar du kan behöva byta ut batteriet eller generatorn. En professionell mekaniker kan göra dessa jobb för dig.
Car dra eller skjuta till höger eller vänster
4

Wandering fordon på en väg kan orsaka problem eftersom du är bär däcken ut snabbare. Normalt är detta ett problem med lufttryck. Neon är framhjulsdrift och är benägna att problem däcktryck. Detta kommer så småningom orsaka inre skador samt skador på däcken.
5

Hitta en bensinstation med en luftpump. Kontrollera alla däck för lufttryck. De bör alltid vara lika och de bör också vara inom tillverkarens specifikation. Detta kommer att vara på den sida av däcket nära fälgen. Fyll alla däcken till önskad nivå.
6

köra bilen och se om den fortfarande drar. Om bilen är fortfarande dra eller skjuta måste du kontakta en professionell mekaniker. Detta innebär att fordonet är antingen i linje eller ett bromsok sticker. Eftersom det är en framhjulsdriven och en Dodge är det bäst att ta det till en rekommenderad Dodge verkstad.
Byte av luftfilter
7

Undersök luftfilter Om 1993 Neon körs trög. Det ligger på höger sida av bilen. Det kommer att bli en fyrkantig låda nära till fender.
8

Öppna luftfiltret innehåller enheten. Ta bort luftfiltret. Du kanske måste ta bort den övre delen av enheten med en skruvmejsel om det fastnat.
9

Placera det nya filtret i luftfilterenheten och lås klämmorna ner. Detta bör förbättra bränsleekonomin och bilen kommer att köras smidigare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131216.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.