Felsökning av en 2005 Impala som inte startar

Chevy Impala debuterade år 2000 som en full-size front-wheel-drive bil. Impala plats för upp till sex vuxna och V-6 motor är standard. År 2005 fanns tre trimmar av Impala tillgängliga. Om din Impala har problem att starta, det finns sätt att felsöka bilen för att se om du kan avgöra problemet innan du sätter in dyra diagnostik. Instruktioner
1

Titta på batteriet. Batteriet anslutningar kan lossna med tiden. Spänn batterikontakterna. Observera om det finns någon rost, skräp eller korrosion som kan påverkar förmågan av batteriet för att få kontakt. Torka bort allt som är på batteripolerna noder. Om korrosion är svår, kan du behöva chip mycket av det bort före rengöring noderna.
2

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "på", men starta inte bilen. Försök att slå på innerbelysningen eller strålkastare. Om de inte fungerar, har batteriet dött eller är urladdat och behöver laddas eller bytas ut.
3

Kontrollera din instrumentpanel för eventuella varningar som kan vara på. När nyckeln är i läge "på", kommer instrumentpanelen signalerna lyser upp för en stund och sedan stänga. När signalerna stänga, något som återstår på är uppmärksamma dig på ett potentiellt problem. Detta kan vara en check motorn ljus, ett bränsle ljus eller olja ljus. Om olja eller bränsle lampor lyser, kan det tyda på en brist på dessa vätskor. Ersätta vätska och försöker en gång till för att starta bilen. Om kontrollera motorn ljuset är på, kommer detta att innebära ytterligare diagnostiska tester.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset för att starta bilen. Om du hör ett klickande ljud, är den skyldige en dålig starter. Ett ryck av motorn innan den dör indikerar att bränsle eller olja är låg och behöver fyllas på. Kör aldrig utan bränsle eller olja i bilen, eftersom du kan orsaka allvarliga skador på fordonet. En Missljud i motorn innebär ett mer allvarligt problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127840.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.