Hur man byter olja i en 2003 Yamaha R6

Den R6 är en 600 cc sport cykel från japansk motorcykeltillverkare Yamaha. Den R6 är snabb, lätt och smidig. Som med alla alla fordon, behöver oljan i R6 motor ändras med jämna mellanrum för att se till att motorn är ordentligt smorda med en ren leverans av olja. Medan återförsäljaren eller en motorcykel affär kan ändra din R6 olja, är detta ett jobb som du kan också göra på mindre än två timmar. Saker du behöver
Skruvmejselsats
hylsa och spärrskaft
2.85 qts. av olje
oljefilter
Rags
Oil uppsamlingskärl
Gummihandskar (valfritt)
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på ett plant , plant underlag. Byt olja när motorn är varm, så antingen cykla innan oljebyte eller låt motorn gå på tomgång för att få upp till arbetstemperatur.
2

Ta bort de nedre kåpor. De hålls på med två stora skruvar och tre små skruvar på varje sida. Placera kåporna på en handduk eller kartong för att undvika repor dem.
3

Skjut en olja uppsamlingskärl under motorn. Ta bort 17 mm bult olja rinna på undersidan av motorn till vänster om avgaserna med en hylsa och ett spärrskaft. Låt motorn avloppet i oljebehållaren. Torka upp utspilld olja.
4

tillbaka och dra åt avtappningspluggen när all olja har runnit ut. Om det fanns en metall krossa bricka mellan skruven och motorn där bultgängorna i, installera en ny fruktdryck bricka. Dra inte åt bulten.
5

Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel eller ett gummiband skiftnyckel. Torka lite frisk olja på O-ringen på det nya filtret. Trä filtret för hand så hårt du kan få det. Det är inte nödvändigt att använda skiftnyckel för att dra åt oljefiltret.
6

bort motorolja påfyllningslocket, som ligger på höger sida av motorcykeln. Häll i 2 qts. av 15w50 olja. Starta motorn och varmkör den. Stäng av motorn och häll i resten av oljan tills oljestickan visar oljan strax under "Max" linje. Den R6 tar 2,85 qts. av olja.
7

Starta motorn och kontrollera oljeläckage. Sätt tillbaka de nedre fairings på varje sida av cykeln. Kassera oljan och filtret vid en olje återvinningsstation. De flesta auto-delar butiker kommer också förfoga över det för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130199.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.