Hur man stämmer en Chevette

Chevrolet introducerade kompakt format Chevette till konsumenter för 1976 års modell. Finns med tre fyrcylindriga motorer under hela sin livstid, var Chevette byggd för bränslesnåla föraren i åtanke. Kroppen stil denna subcompact kom in både 2 - och 4-dörrars modeller, med en kombi-stil dörr i baksätet. Medan fabriken prestanda var inte dess huvudsakliga syfte, gjorde Chevette se åtgärder på rally kurser över hela världen. Att hålla denna klassiska bil trimmad och servas regelbundet kommer att drastiskt förbättra hur den här bilen körs och fungerar, och samtidigt maximera motorns livslängd och bränsleeffektivitet. Saker du behöver
Förgasare
Byte luftfilter
Replacement Exhaust Wrench Manifold
ställa
Ratchet satt
Jack och Jack står
motortvätt lösningsmedel
Visa fler instruktioner
Förgasare
1

Öppna huven av Chevrolet Chevette, och leta reda på motorns luftfilter box. Du kan se denna cirkulära delen ligger i mitten, på toppen av motorns blocket. Unbolt detta filtret, och ta bort den helt.
2

Använd skruvmejseln och ta bort skruvarna som håller förgasaren på toppen av blocket. Notera placeringen av förgasaren, och ta bort från sin plats. Lägga till en större förgasare till en fyra decennium gammal motor kommer att förbättra både prestanda och bränsleeffektivitet.
3

Rengör kontaktytan som håller förgasaren på blocket. Detta område ska vara helt fri från uppbyggnad och skräp, minimera någon chans för läckage mellan de två delarna.
4

Placera den nya förgasaren som den gamla var placerad. Använd den medföljande hårdvaran, och skruva den nya förgasaren ordentligt.
5

Placera luftfilterboxens tillbaka på toppen av förgasaren. Skruva in den på plats med hjälp av de ursprungliga skruvarna. Addera Luftfilter
6

Unbolt luftfilterboxens vingmuttrar som håller enheten tillsammans så att du kan komma åt filtret inuti. Luftfiltret bör tas bort och bytas ut en gång om året som allmänt underhåll för att säkerställa korrekt luftflöde till motorns förgasare nedan.
7

Ta bort det gamla luftfiltret ur huset enheten försiktigt.

8

Rengör filtrets insida lådan ordentligt. Upprätthålla och regelbundet rengöra detta område för att maximera luftflödet till motorns förgasare innan den når bränsleblandningen.
9

Sänk det nya luftfiltret på plats tills den är korrekt monterad.
10

tillbaka överst på filtret och dra åt de ursprungliga bultarna för att fästa det. Stäng huven på Chevette när du är klar.
Avgasrör
11

Jack den främre änden av Chevette upp med den medföljande domkraft. Place jack står bakom den bakre delen av varje framhjul vid ramen. Sänk bilen tills den sitter stadigt ovanför domkraften. Krypa under bilen för att komma till grenröret.
12

Lossa skruvarna som håller Chevette ursprungliga avgasgrenrör till både motorblock och katalysatorn. Katalysatorn anslutningspunkt ligger nedanför den mellersta delen av bilen. Hängande hårdvaran i grenröret, och lägre beståndet avgasgrenröret och grenrörspackning malplacerad
13

Unbolt. Rengör kontaktpunkterna mellan avgasgrenröret och motorblocket.
14

Placera Grenrörspackning tillbaka på plats, och höja det nya grenröret på plats. Se till att hänga hårdvara fångar nya grenröret och håller den.
15

Säkra nya grenröret med den medföljande hårdvaran. Dra åt bultarna på katalysatorn och motorblocket. Höj Chevette bort av domkraften, bort pallbockar och sänk bilen tillbaka till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130816.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.