Hur man byter Subaru huvudet packningar

Oavsett om du har en Justy, DL eller GL, byta topplockspackning är en liknande process i de flesta Subaru fordon. En blåst packning kan hända av olika anledningar, allt från slitna eller smutsiga bultar att dåligt utformade packningar. Motoröverhettning är en annan vanlig orsak. När du byter topplockspackning, behöver du praktiskt taget ta bort och koppla bort de flesta av delarna i motorblocket. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

försäkra din Subaru är kallt under huven innan du börjar röra delar. Lossa kabeln från den negativa batteripolen. Tappa ur kylvätskan ur kylsystemet i en kastrull eller en förslutningsbar behållare. Skruva av locket på den bakre delen av servopumpen eller under villkoret luft kompressor. Detta hindrar vätskan från att strömma in i vevhuset och kolvar.
2

Tag och markera de Subaru komponenterna i motorblocket. Koppla bort eller ta bort tändkablar, ventilationskanaler intag, linjer vakuum montering, bränslesystemet tryck och luft rengöringsmedel utloppsrör. Lossa slangarna: värmare slang, övre kylarslangen och kylvätska bypass slang. Ta makten bältet servopump och pumpen för sitt fäste. Sitt delarna på ett arbetsbord. Lämna den hydrauliska ledningen intakt.
3

Position vadderad domkraft med träklossar under Subaru. Koppla fästena motorns ankare på vänster sida av motorn som ligger i fronten. Glid luften bältet balsam kompressorn från motorn och ta av fästet remspänningen från generatorn. Avlägsna distributören ankare och lossa bränsleledningen. Täta bränsleledningen för att stoppa vätska från att komma ut. Lossa muttern av gasvajern och ta bort det
4

Koppla bort eller ta bort de övre motor delar och anslutningar:. Kylvätskans temperatursensor elektriska, vevaxel lägesgivare elektriskt kontaktdon, grenrör absolut trycksensor anslutning , kamaxelposition elektriskt kontaktdon och avgasåterföringsventil elektrisk kontakt. Observera placeringen av alla delar och fortsätta tagga och märka delarna.
5

Lossa topplocksskruvarna i motsatt ordning för installationen. Började med den yttersta bult och arbeta mot mitten av cylinderhuvudet. Ta bort och kontrollera topplocket. Installera ett nytt topplock om det förtjänar. Om du inte byter topplocket, rengör passytan och olja nya skruvar och gängor innan han återvände till cylinderblocket.
6

Undersök huvudet för skevhet. Den skevhet ska inte gå över 0,0020 inches. Installera den nya topplockspackningen och position i "upp"-läge. Linje upp med dymlingar. Sätt topplocket på cylinderblocket. Installera topplocksskruvarna i en process i tre steg. Vridmoment till 22 fot-pounds för det första steget. Torque till 43 foot-pounds för det andra steget och vridmomentet till 47 foot-pounds i det tredje steget.
7

tillbaka delarna motorblocket tillbaka i motsatt ursprungliga fabriken installation. Granska en Subaru service manual för rätt åtdragningsmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130330.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.