Theory of Vacuum Advance

En distributör är enheten i en bilmotor som distribuerar tändspänning till tändstiften , och ett vakuum förskott enhet består av en vakuum - drivna membran monterad på distributören . Avsikten är att främja tändinställningen bortom den mekaniska förväg tillhandahålls av den ursprungliga tidsplanen och distributören . Vakuum

När en motor går på tomgång , finns högt vakuum i insugningsröret --- som är den samling av rör som transporterar bränsle - luftblandningen till intagningsventilema av cylindrarna --- och bränsle-luft- blandningen har ett lågt förhållande mellan bränsle och luft . Som sådan kräver motorn extra gnista förväg för att antända mager bränsle - luftblandning , så vakuumet förväg enheten aktiveras av höga intag grenrörsvakuumet att ge det .
Membran
< br >

membranet är fjäderbelastad på plats och har en stång ansluter den till den rörliga plattan på vilka punkter är monterade , kallas slagbryggan . När vakuum appliceras på membranet , drar den på stången .
Poäng

Stången i sin tur roterar de brytande plattorna och de punkter i moturs riktning. Denna rörelse framåt öppnandet av punkter , utlöser tändspolen att avfyra tändstiften .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130577.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.