Vad är en hydraulisk differentialventilen?

Hydrauliska differentiella ventiler används för att upptäcka situationer differentialtrycksledningar i sammansatta hydraulsystem. Den vanligaste användningen detekterar felfunktion eller fel på någon av de två eller flera hydrauliska kretsar i fordonsindustrin bromssystem. Hydrauliska differentialspärr ventiler fullgöra denna uppgift genom att känna av skillnaden i tryck mellan de två systemen och varna föraren eller operatören av ett förestående problem i att stoppa fordonet. Differentiella ventiler används också för att styra tryckskillnaden över en fast strypning såsom en öppning eller flödessektionen för att styra flödet av en fluid. Övervakningssystem

Moderna bilar bromsar använder dubbla huvudcylindrar att påverka oberoende främre och bakre bromskretsar, eller diagonala bromskretsarna. Till detta kan vara låsningsfria bromsar funktionalitet. De flesta fordon övervaka status på de två oberoende primärkretsar huvudcylinder. När bromsarna är deprimerad, är de två oberoende trycken jämförs i en hydraulisk differentialventilen, som har en liten gränslägesbrytare mellan dem. De två sidorna är isolerade från varandra av höga trycktätningar. Ett differentialtryck mellan de två kretsarna skulle innebära ett fel i en av de redundanta kretsarna, och omkopplaren skulle aktiveras, slå på en broms krånglar lätt i förarens instrumentbräda. I ett sådant fall, bör bilens bromssystem kontrolleras.
Flow Control

hydrauliska differentialspärr ventiler också kan användas för att upprätta ett flöde även en flödesbegränsare genom att upprätthålla ett konstant differenstryck över strypningen. Till exempel kan det vara nödvändigt att reglera flödet av hydraulvätska genom en hydraulisk motor driver ett transportband i en industriell tillämpning. Om anläggningen har många hydrauliska användare, flöda trycket i hela fabriken kan variera kraftigt, vilket skulle resultera i fluktuationer av transportbandets hastighet. En hydraulisk differentialventilen skulle noga modulera flödet genom motorn genom att justera sig att upprätthålla ett konstant differenstryck över en fast strypning före motorns inlopp, vilket skulle bibehålla en konstant hastighet i motorn oberoende av motorns belastning.


Heavy Industry

Hydrauliska differentiella ventiler kan också användas i samband med hydrauliska cylindrar på domkrafter, hissar, kranar eller lyftanordningar för att hålla mekanismen i en fast position eller att lyfta en specificerad mängd vikt.
laboratorier

hydrauliska differentialspärr ventiler används också för att skydda kvicksilverfyllda och andra vätskefyllda tryckmätningssystem kolumner från överfyllda ena sidan. En hydraulisk differentialventilen är ansluten till båda tryckuttag. Om det differentiella processtrycket som mäts är mindre än inställningen av ventilen, är det tillåtet att appliceras på den differentiella kolumnen för en läsning av teknikern. Men om tryckskillnaden är för stor, tills de hydrauliska differentialventilen tätar båda kranarna kolonntrycket situationen lindras.
Inrikes

hydrauliska differentialspärr ventiler kan vara används för att förhindra plötsligt för varmt eller för kallt duschar när en annan person slår på en annan kran, lindra åtminstone några inhemska käbbel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124777.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.