Toyota Tacoma Underhåll

Underhåll av din Toyota Tacoma lastbil blir svårare med varje ny modell som motorerna blir mer komplexa. De flesta arbetar på lastbil delar är bäst för en professionell att byta ut när det behövs. Men det finns fortfarande några vätskor och delar du kanske kan förändra sig själv vid rekommenderade intervall. Byta olja

Motoroljan behöver oftast bytas var 3000 miles, men kan detta göras varje 7500 miles förutsatt att du inte ofta kör i dammiga, förorenad, off-road eller kort stopp -och-go villkor. Låt motorn gå till normal arbetstemperatur innan du byter olja, eftersom oljan kommer att rinna lättare. Vevhuset /oljetråg är ofta täckt av en hasplåt, ta bort plattan genom unbolting det att nå avtappningspluggen. Det är bäst att använda en sluten skiftnyckel för att ta bort pluggen, se till att ditt avlopp pan placeras under pluggen innan du tar bort den. Byt avtappningspluggen när all olja rinner sedan bort oljefiltret. Beroende på filtrets position, vilket kan variera beroende på år, behöver du antingen ett lock eller rem-typ filter nyckel för att ta bort den. Coat gummipackningen på det nya filtret med ren olja innan du installerar filtret. Lägg 4 qt. av olja genom påfyllningshalsen under huven. SAE 5W-30 olja rekommenderas, särskilt för lastbilar som drivs i kalla förhållanden. Du bör rotera däcken om så ofta du byter olja Addera Roterande Däck

. Om din Tacoma kommer med en full-size reservdäck, rotera dem från vänster till reserv, vänster bak till höger fram och höger bak till vänster. Om den inte gör det, vrid dem från vänster till höger bak, höger fram till vänster bak och vänster bak till höger.
Transmission Fluid

transmissionsolja ska bytas var 25.000 till 30.000 miles, oavsett om du har manuell eller automatisk växellåda. En Tacoma med automatisk växellåda bör ha en avtappningsplugg på sin panna. Detta innebär att du kan dränera vätska utan att ta bort pannan, till skillnad från i många andra fordon. En lastbil med manuell växellåda får avtappningspluggen på transmissionen. Tömning och påfyllning av vätska är precis som att byta motorolja men med transmissionsolja avtappningsplugg och påfyllningsröret. Låt motorn gå i ca 20 minuter i förväg så att vätskan rinner lätt.
Kylvätska

Byt kylvätska vartannat år för att ta bort rost och avlagringar från systemet. Motorn måste vara kall, vilket innebär att det bör vara avstängd i minst tre timmar, över natten är bäst. Ta bort kylarlocket så att luftflödet, och sedan tappa ur kylvätskan i en lämplig behållare för omhändertagande. Det finns två ställen att tömma kylmediet vid: kylaren och motorblocket. Vid påfyllning av kylmedel, häll det på kylarens påfyllningsröret. Använd etylen /glykol frostskyddsvätska och blanda det med en lika stor mängd vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124916.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.