Hur man tar bort en Stuck bildäck

bildäck ofta fastnar i hjulhusen på grund av rost eller korrosion. De muttrarna kommer faktiskt bli tätad bultarna på grund av ansamling av rost inuti och runt gängor. Detta gör det praktiskt taget omöjligt att ta bort däcket från hjulen. Men med lite smörjning dessa fastnat bildäck kommer att lossna med relativ lätthet. Tricket är att använda mindre muskler och mer smörjmedel för att få jobbet gjort rätt. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Bil blockerar
Mystery olja eller WD 40 smörjmedel
Lug skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Jack upp bilen på en hydraulisk lyft och ställ den på ett par bilar block för stabilitet.
2

Placera en presenning eller stor olja drain kokkärl under varje hjul för att fånga smörjmedel avrinning.

Billiga 3

Applicera en generös mängd av mystik olja eller liknande smörjmedel som WD 40 till muttrarna och bultarna. Sprid smörjmedlet över och muttrar gör att det blir mellan gängorna ovanför och under muttern. Gå däcken från bakom ratten vid behov. Använd sprayen funktionen i WD 40 burkar att spruta smörjmedlet i bultarna.
4

Vänta 30 minuter eller mer, och sedan tillämpa mer smörjmedel till muttrarna. Var generös i programmet igen.
5

Försök att lossa muttrarna med en klack skiftnyckel efter ytterligare 30 minuter har gått. Vrid tappmuttem skiftnyckel i korta, men kraftiga skurar till JAR muttrarna gratis. Vid denna punkt, kommer smörjmedlet börjar lossna rosten runt gängorna. Om däcket är fortfarande fast, fortsätta att tillämpa smörjmedel tills bultar och muttrar friges.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125980.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.