Hur byter jag topplockspackning på en 1991 Subaru Legacy?

Den 1991 Subaru Legacy är utrustad med en 2,2-liters motor och matar upp till 160 hästkrafter vid 5.200 varv per minut. Oavsett om du har den modellen Legacy bas eller något av de andra utföranden, är processen att ersätta topplockspackningen i fordonet liknande. Skälen för att ersätta en topplockspackning kan inkludera en dåligt utformad packning, smutsiga bultar eller en varm motor. Byta en topplockspackning är inte för alla, så det är bäst att arbeta med en professionell mekaniker för att slutföra jobbet. Saker du behöver
Ratchet och uttag
Skruvmejsel
Kylvätska
Ny topplockspackning
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Start arbetar på Subaru Legacy med en kall motor. Koppla bort den negativa kabeln till batteriet. Placera en ren kanna under kylaren för att tömma kylsystemet. Släpp trycket ur bränslesystemet.
2

Skriv på ett index kort namnet på varje komponent runt motorblocket och tagga delarna. Separera eller avlägsna monteringsfästen, lock, kablar, fästbultar, ledningar och olika motordelar. Koppla de många slangarna antingen genom att ta bort ett fäste, bult eller försiktigt glider den av monteringsbandet. De inkluderar vevaxeln lägesgivare, blow-by slang, kamaxel sensor och positiv vevhus. Notera placeringen av varje del.
3

Ta bort eller koppla ur vattenledningen, kuggremmar, avgasgrenrör, oljenivåmätare guide montering bultar på vänstra cylindern och insugningsröret.

4

Skruva cylindern skruvar i kors och tvärs sekvensen. Håll bultarna 1 och 3 anslutna löst till topplocket. Bänd gamla topplockspackningen från blocket med en lätt skruvmejsel. Rengör fasaden av topplock och packning. Inspektera enheten för skador och läckor. Håll skevhet under 0.002 inches. Placera den nya topplockspackningen på blocket och se till att den är i linje med tapparna.
5

Olja in cylindern skruvar och gängor med motorolja. Dra åt bultarna i sekvensen Subaru rekommenderar. Dra åt bultarna till 22 foot-pounds på första steget. Skruva alla topplocket montering bultar till 180 grader.
6

Coat montering bultar med ny motorolja och dra med händerna. Dra den nya cylindern, skruvarna i rätt mönster. Dra till 22 foot-pounds på första passet och 51 foot-pounds av vridmoment på det andra passet. Lossa varje bult 180 grader. Skruva loss bulten ytterligare 180 grader. Dra åt bultarna nr 1 och 2 till 25 foot-pounds av vridmoment. Vridmoment bultar 3, 4, 5 och 6 till 11 foot-pounds. Vrid varje bult till 80 till 90 grader, och pivot alla bultar ytterligare 80 till 90 grader.
7

Placera kablarna, slangarna, bultar, rör, bälten och församlingar tillbaka på Legacy, och fäst den negativa batterikabeln. Dra runt motorn för att värma upp och bekräfta att fordonet fungerar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130432.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.