Hur Byt kylvätska i en 2002 Dodge Caravan

Byta kylvätska på 2002 Dodge Caravan är en viktig underhåll schema procedur för att säkerställa balansen i kylvätskan är tillräcklig både temperatur och pH-balans. För mycket eller för lite av antingen kommer att äventyra värmesystemet och låta frätande bygga upp internt i grundvattennivån i fordonet. Medan en kylvätska flush är en vida överlägsen service än en drain-och-fyllning, ändrar vätskan genom att tömma kylaren och sedan fylla det är fortfarande ett steg i rätt riktning och mycket mer prisvärd. Saker du behöver
Drain hink
Ordet jack Sida 2 pallbockar
Channel låser
straightedge skruvmejsel Sida 2 liter Dodge-godkänd kylvätska (färdigblandad, eller 1 gallon koncentrat och 1 gallon vatten) katalog Funnel
Visa fler instruktioner
1

Låt 2002 Dodge Caravan svalna om motorn är varm eller varm.
2

Lyft framsidan av vagnen med en domkraft och sedan placera kontakterna står under främre motorfästen till tryggt och säkert stödja vikten av minibuss.
3

krypa under bilen och placera avloppet hinken under petcock ventilen. Vrid petcock ventilen motsols tills kylvätska rinner fritt från radiatorn. På vissa 2002 modeller, kan avlägsnandet av stänkskyddet krävas. Rikta flödet av kylvätskan rinna effektivt i avloppet hinken.
4

tillbaka överst på motorrummet i en husvagn och försiktigt bort kylarlocket. Detta kommer att skapa en ficka gravitation luft och tillåta mer fritt flöde av kylvätska. Justera positionen av avloppet hinken vid behov.
5

krypa tillbaka under och ta bort den nedre klämman kylarslangen. Ett original klämma kommer att kräva ett par kanal lås att klämma spänningen flikarna i klämman och sedan flytta den längre upp slangen. En eftermarknaden klämma kan kräva en skruvmejsel för att lossa klämman och skjut den framåt. Bänd nedre kylarslangen från kylaren och låta överskottet kylvätskan rinna i hinken ordentligt.
6

Byt slang, byt klämman och sedan sänka Caravan till marken.

7

Placera en tratt i halsen på kylaren och sedan fylla det med Dodge-godkänd utspädd frostskyddsmedel. De flesta kylmedel kan köpas som en 50 procent mix utspädning eller 100 procent kylvätska. Koncentratet är billigare eftersom du måste späda ut det själv med lika delar koncentrerad kylvätska och vatten. Låt kylvätskan att bosätta sig i kylaren och grundvattennivån, sedan åter lägga kylvätska vid behov.
8

Starta husvagn när radiatorn inte kommer att ta något mer kylvätska mix. Låt Husvagn att köras vid arbetstemperatur under flera minuter tills temperaturmätaren sitter rätt.
9

Låt Husvagn på tomgång i 20 till 30 minuter med kylarlocket av och avlopp hink strategiskt belägna under kylaren fill-hals för att fånga någon rensning kylvätska. Systemet kommer att behöva avlufta luftfickor inuti. Kontrollera temperaturmätaren ofta och fylla på kylaren med kylvätska som behövs
10

tillbaka kylarlocket och sedan provköra Caravan i 15 minuter eller så -. Hålla ett öga på temperaturmätaren.
11

Park Caravan och låt det svalna innan efterkontroll och justering av nivån på kylvätskan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124730.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.