De bästa sätten att förbättra gas körsträcka för en Jeep Cherokee

En genomsnittlig 2009 Jeep Cherokee (beroende på om det är front-eller bak-wheel-drive och storleken på motorn) varierar i gas körsträcka 12-16 miles per gallon I staden och 18-21 miles per gallon på motorvägen. För en inte-så-stor, all-purpose vehicle, gör Cherokee ganska bra på gas körsträcka. Du kan dock öka dessa siffror ännu mer med några enkla tips. Minska Cherokee fart


Det är lätt att vilja komma på motorvägen och bara flyga ner på vägen. Men bromsa har flera stora fördelar. Om du kör under hastighetsgränsen du inte bara är säkrare och minska risken för att bli stoppad av polisen, men du också spara på gas. Individer lägre gas körsträcka på en Jeep Cherokee med 33% på motorvägshastigheter och med 5% runt staden. Det motsvarar hela en förbättrad bränsleekonomi (5-33%) och besparingar på $ 0.12-$ 0,81 per gallon.
Förbättra Cherokee motor

en väloljad och underhålls Motorn ger inte bara stabilitet och livslängd för din Jeep Cherokee, utan förbättrar även gas körsträcka. Något så enkelt men ändå avgörande för gas körsträcka som syresensorn, då ersätts med en ny och fullt fungerande man kan förbättra gas körsträcka med upp till 40%. Schemalägga en bi-årliga tune-up och passerar avgasprovet ensam på Cherokee kommer att förbättra gas körsträcka med 4%. Använd tillverkarens rekommenderade grad av motorolja att förbättra körsträcka med 1-2% och ersätta ett igensatt luftfilter för att lägga till ytterligare 2-6% till bränsleekonomi.
Planering

Enkel, logisk planering kan också skära ner på Cherokee gas körsträcka och har ingenting att göra med själva fordonet. Kombinera ärenden till en resa sparar tid och pengar. Flera korta resor från en kallstart använder dubbelt så mycket bränsle jämfört med en längre, resa med flera stopp. Stagger din arbetstid för att undvika topp rusningstid. När du reser över långa avstånd med Cherokee, undvika att lägga extra lastutrymme med ett takräcke. Den Cherokee bör ge tillräckligt med utrymme i det inre och den extra vikten kommer bara sänka gas körsträcka med 5-7%.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124824.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.