Hur byter jag olja i en BMW 528i?

De 1999 528i är en fyrdörrars lyx sedan från tyska tillverkaren BMW. Den 1999 528i tillhör E39 generation bilar och drivs av en rak sexa. Liksom alla bilar bör 528i får regelbundet olja och filter som del av dess rutinunderhåll. Detta kommer att säkerställa en lång livslängd för motorn. Byta olja på en E39 5-serie tar lite tid att använda rätt verktyg och inställning till jobbet. Saker du behöver
Ordet jack
pallbock eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
Skruvmejsel
7 qts. syntetisk olja
Oljefilter
Ny O-ring för oljefilterhuset
Ny krossa bricka för oljeavtappningsskruv
Visa fler instruktioner
1

Varm motor upp till arbetstemperatur, så att olja kommer att rinna ut helt. Park BMW på en plan, jämn yta. Lyft passagerarsidan av bilen med en domkraft, med fabriken fästpunkten. Sänk bilen på en pallbock placerad under främre tvärbalk. Du kan lämna jack i stället för ökad säkerhet om du föredrar. Alternativt kan du köra framför bilen upp på ett par ramper.
2

Leta avtappningspluggen, som är på oljetråget och pekar nedåt i en vinkel. Placera en behållare olja fångst under oljeavtappningsskruven. Använd en 17 mm hylsa för att lossa och ta bort avtappningspluggen. Låt oljan helt rinna in i behållaren. Lossa olje locket i motorrummet för att påskynda processen.
3

Lokalisera den stora, cylindriska behållare med en 36 mm mutter på toppen. Detta är oljefilterhuset. Skruva av 36 mm mutter med en hylsa och spärrskaft. Ta bort locket och filtret som en enhet. Ta ut filtret och sedan O-ringen ligger i locket genom att försiktigt bända loss det med en skruvmejsel.
4

Montera en ny O-ring i locket. Lätt coat O-ringen med motorolja. Installera det nya filtret på locket. Se till att all olja runnit ur motorn och sedan installera och dra åt filtret och locket.
5

Torka av avloppet bulten. Ta bort den gamla krossa brickan från avloppet bulten. Installera en ny fruktdryck bricka på bulten. Montera avloppet bulten och dra åt den till 21 foot-pounds. Ta av oljelocket på ventilkåpan och häll 7 qts. av olja i motorn. Dra åt oljelocket. Starta motorn och låt den komma upp till arbetstemperatur eller köra den. Se till att det inte finns några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126917.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.