DIY bränslepumpar för E46

I E46 är den fjärde generationen BMW 3-serie. De E46s är tillförlitliga bilar med korrekt underhåll. Som med alla fordon, kan komponenter, såsom bränslepumpen, misslyckas och behöver bytas ut. Bränslepumpen på E46 generation bilar ligger under baksätet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Hammer
Rags
Gummihandskar
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort batterikabeln som går till den negativa polen på batteriet. Avlägsna tanklocket. Ta bort den bakre kudden sitsen genom att dra upp hårt på framkanten av det. Dra sitsen ur BMW och ställ den åt sidan.
2

Dra gummigenomföringen upp från bensintanken att ledningarna för bränslepumpen gå igenom. Lyft bort gummiskyddet på luckan. Ta bort de fyra muttrarna som håller panelen på plats med en hylsa och en spärrnyckel. Addera 3

Koppla ur kabelhärvan att ledningsnätet är anslutet till. Lossa och ta bort slangklämman på bränsleledningen med en skruvmejsel. Var redo att städa upp utspillt bränsle när du kopplar ur bränsleledningen. För att förhindra att bränsle kommer ut ur bränsleledningen medan du arbetar, sylt något i slutet av det eller pressa linje med ett par av vice grepp.
4

Placera en platt skruvmejsel mot den upphöjda ås av stora metallringen som håller enheten bränsle sändning på plats och knacka på skruvmejseln med en hammare. Vrid ringen moturs. Den bör lossna efter ungefär ett halvt varv. Ställ ringen åt sidan.
5

Dra upp på bränslepumpen. Placera pumpen i en hink eller på en hög med trasor som det kommer att behandlas i bränslet. Kassera gummipackningen under pumpen. Installera den nya som kommer med den nya pumpen. Skjut den nya bränslepumpen i tanken tills den är tätad mot gummipackningen.
6

tillbaka ringen och knacka fast den med hammare och skruvmejsel. Sätt tillbaka bränsleledningen och dra åt slangklämman. Återanslut ledningsnätet. Skruva fast luckan igen med de fyra skruvarna. Sätt tillbaka gummifliken och sedan installera gummigenomföringen. Sätt tillbaka sätet. Anslut batterikabeln till den negativa polen. Provköra BMW att bränslepumpen fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130289.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.