Vad gör en styrstaget?

En styrstaget är en del av en bil s suspension. Det är normalt placerad framför bakaxeln och ansluter axeln till bilens chassi. Det är en relativt stor bit av suspensionen som stöder spiralfjädrar. Om du kör i en krokig väg, flyttar bakarmen upp och ner för att jämna ut rida. Original Rigid styrstaget

Även om styrstaget gör ett bra jobb på att jämna ut ojämnheter på en väg, gör det inte möjligt för sidoförflyttning, eller side gungning. När en bil förhandlar en sväng, speciellt på motorväg hastighet, kommer karossen rulla in i tur och så kommer styrstaget. Felet kommer att orsaka hjulen att luta till utsidan av svängen, vilket resulterar i enlighet med-styrning. Av denna anledning var det ursprungliga stela bakarmen minskade med biltillverkare för nyare semi-styrstaget.
Semi-styrstaget

semi-styrstaget är i princip samma som den bakre armen utom armarna på vardera sidan av axeln är vridbart lagrade i vinklar mellan 50 och 70 grader. När en bil går in i en sväng med den semi-styrstaget, svängs dessa vinklar har en avbryter påverkan på varandra, vilket eliminerar det underrepresenterade styra. Nackdelen är att när armen rör sig upp och ner som svar på stötar, det ändrar cambervinkeln till hjulen, vilket kan leda till ojämnt däckslitage. Torsion balk och MacPherson fjädring fjäderben har korrigerat detta problem.
Bussningar

Oavsett om du har en bil med länkarmar eller semi-släpande armar, armarna ansluta på axeln och chassit med bussningar, och de kommer att slitas ut. En kvalificerad mekaniker kan visuellt inspektera bussningar för ovanliga sprickbildning eller slitage. En burk som inte hanterar bra i kurvor också kan kräva bussningen ersättare.
Kränghämar

Vissa länkarmar komma med krängningshämmare särskilt utformade för att motverka hörnet svajar genereras från motorvägen kurvtagning. Denna krängningshämmare fäster den nedre delen av den bakre armen, vanligen med fyra bultar.
Återanskaffningsvärde

Beroende på vilket år och gör av bil du kör, byta din utnötta styrstaget och bussningar kan kosta från ett par hundra till flera hundra dollar. Bilägare som är mekaniskt benägna kan spara en hel del arbete bekostnad genom att installera de nya armarna själva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125303.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.