Min Mazda B-2300 startar inte

Mazda B-2300s är bra liten lastbil och mycket tillförlitlig, men kan den dagen komma när lastbilen inte startar. Det kan vara frustrerande om du kör sent, springa ut genom dörren och försöker starta din Mazda - bara för att upptäcka att det inte startar. Genom att kontrollera några grundläggande Mazda B-2300 lastbil delar, kan du identifiera oftast problemet och få din lastbil igång igen. Saker du behöver
Gas
Batteri testare
startkablar
Set av tändstift
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera gasen nivå. En tom tank är nr 1 anledningen till att fordon inte startar. Genom att hålla en extra burk av gas i ditt hem garage, bidrar detta i fall du behöver ett extra gallon eller två för att komma till bensinstationen för en fillup.
2

Kontrollera batteriet. Om lastbilen batteriet är helt enkelt dräneras kan den löses snabbt. Hitta någon annan med en kör bil och be om hans hjälp att få fart på trucken. En flygande start kan göras genom att ansluta de båda fordonens batterier med en uppsättning startkablar. Fäst de röda klämmorna till pluspolen på varje batteri och de svarta klämmorna till de negativa terminalerna. Efter start av bilen med bra batteri, fortsätt att starta fordonet med det urladdade batteriet.
3

Kontrollera tändstiftet. När tändstift bli gamla eller våt, ger de inte tillräcklig gnista för att tända motorn. Tändstift är billiga nog att du bör göra en tillräcklig tillförsel av säkerhetskopior. Dessa kan ändras med en tändstiftsnyckel för att lossa den gamla tändstift enligt de individuella spolarna hos Mazda B-2300. Varje cylinder behöver vanligtvis ett tändstift och bör bytas en i taget.
4

Kontrollera startapparaten anslutningen. Starter anslutningen är kabeln löper från batteriets pluspol till startmotorn på motorn. Korrosion håller inte bara din lastbil batteriet från att fungera korrekt, det kan påverka många andra aspekter av lastbilen, inklusive starter anslutningen. På grund av den el bör startmotorn anslutningen kontrolleras försiktigt. Var noga med att koppla loss minuskabeln från batteriet innan du drar startmotorn anslutningen. För en Mazda B-2300, kan detta göras med hjälp av en hylsnyckel för att säkerställa att anslutningen är tät. Sedan anslut batteriet.
5

Kontrollera fördelarlocket. Troligtvis är detta inte orsaken till lastbilens inte starta - men det är en möjlighet vid regnväder. Om fördelarlocket är fuktig eller blöt, ta bort locket och torka den med en trasa. När det är torrt, bör det fungera. Om fördelarlocket är smutsig, kommer det att behöva rengöras. Detta kan göras med en pensel. Fördelarlocket kan tas bort genom att ta bort skruvar, klämmor eller krokar och sedan släppa locket fjäderbelastade lås med ett halvt varv åt vänster. Se till att du markerar tändkablarna innan du tar bort dem, säkerställer detta att efter fördelarlocket rengörs, kan du ansluta kablarna korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130032.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.