Hur man installerar BMW E28 bromsledningar

I E28 generationen av BMW 5-serie såldes i USA 1982-1988. Eftersom dessa bilar ålder, kommer komponenterna att börja bära, vilket kräver sin ersättare. De mjuka gummi bromsledningar på någon bil bör inspekteras regelbundet och bytas ut om de är spruckna eller trasiga. Detta är också en bra tid att uppgradera till flätade stål bromsledningar, som expanderar mindre när man bromsar, vilket ger en fastare pedal känsla. Saker du behöver
Ordet jack
4 pallbockar
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Replacement bromsledningarna
Bromsrengöringsmedel
Rags
Bromsvätska
Show Fler Instruktioner
1

Park BMW på en plan, jämn yta. Lossa hjulbultarna på alla fyra hjulen. Lyft bilen med en domkraft, en sida i taget, och sänk den ordentligt på pallbockar i alla fyra hörnen. Slutför bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Rengör alla bromsdelarna inklusive bromsoket, rotor och bromsledningen, med broms renare så att de är fria från smuts och skräp. Undvik att få smuts och partiklar i bromsledningen när de gamla linjerna tas bort.
3

Lossa kopplingen broms slang där det trådar i bromsoket. Lokalisera de två stora bultarna på baksidan av bromsok som håller bromsok till suspension. Lossa och ta bort dessa skruvar. Koppla bromsbeläggens slitage sensorledning nära där den går in i bromsoket om fordonet är utrustat med ett. Skjut bromsok bort av rotorn.
4

bort bromsslang från oket genom att snurra på bromsok tills slangen unthreads från bromsledningen. Ställ in tjocklek åt sidan. Lossa i fästet på den motsatta sidan av bromsen linje med skiftnyckel och sedan trä ur den för hand. Torka upp utspilld bromsvätska med en trasa.
5

Fäst ny bromsslang på slutet motsatsen till bromsoket först. Dra åt beslaget på slutet av raden med en skiftnyckel. Trä den motsatta änden av raden in i bromsoket för hand, se till att trådarna inte cross-gängade. Upprepa stegen ovan för de återstående hörnen av BMW.
6

Skjut bromsok över rotorn. Montera och dra åt bromsok bultar. Avsluta åtdragning båda ändarna av bromsledningen. Släng den överskjutande bromsvätska och trasor enligt det farliga avfallet regler som gäller i din kommun.
7

Ta bort locket till bromscylindern reservoaren, placerad på förarsidan av motorrummet. Fyll huvudcylinder med färsk bromsvätska för att ersätta den vätska förloras när bromsledningarna avlägsnades.
8

Lufta bromssystemet med din valda metod. Att blöda bromsarna, bifoga en tydlig gummi linje till avluftningsventilen på bromsoket. Placera den andra änden av raden i en behållare fylld med bromsvätska. Lossa avluftningsventilen och har någon pump bromspedalen tills det inte finns några luftbubblor i bromsvätskan. Dra åt avluftningsventil och upprepa för de återstående hörnen på bilen.
9

tillbaka hjulen på samma hörn som de togs bort från. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna. Försiktigt provköra bilen för att se till att bromsarna fungerar som de ska. Bromspedalen ska kännas fast och bilen skulle komma till ett stopp snabbt och säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127967.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.