Hur Tune-Up en 2002 Chevy Silverado 1500

Chevrolet introducerade Silverado raden av pickup lastbilar till konsumenter i 1975. Fram till 1998 års modell, föreställde Silverado namn högsta trim och paket tillgängliga nivån i lastbilen serien. Genom 2002, blev Silverado den identifierbart namn med alla 1500, 2500 och 3500 pickup lastbilar. Den Silverado 1500 kom från fabriken med en 4,3 liters V6-motor som annonseras en uteffekt på 200 hästkrafter. Konsumenterna kan också välja att uppgradera motorerna till antingen en 4,8 liters eller 5,3 liters V8. Den Silverado kräver rutinmässigt underhåll och tuning att utföra till sin potential. Saker du behöver
5W/30 olja
oljefilter
Recycle Container
Tändstift
Luftfilter
Wrench Set
Visa fler instruktioner
Oil och oljefilter
1

Lyft den främre änden av Silverado upp med den medföljande uttaget. Detta ger enkel tillgång till lastbilar oljetråget och oljefilter.
2

Place återvinna behållare under oljetråget att fånga oljan. Oil Life System levereras som standard i de nya Chevrolet Silverado 1500 lastbilar och indikerar när oljan behöver bytas.
3

bort pluggen från botten av oljetråget och låt gammal olja rinna. Övervaka flödet av dränerade oljan förrän den har allt töms i behållaren. Sätt på en gång slutade. Den används oljefiltret med nödvändig nyckel genom att vrida moturs
4

Skruva. Ta långsamt så att all överbliven olja inte spills ut i en alarmerande takt.
5

Fyll nytt oljefilter ¾ fulla med ny olja. Detta kommer att förhindra spill av olja när filtret återmonteras. Fäst filtret tillbaka till den position där det använda filtret vilade. Oljefiltret ska sätta tillbaka genom att helt enkelt handen skruvas på plats igen.
6

Fyll i oljebad med den nya oljan. Kontrollera oljenivån och konsekvens genom att ta bort oljestickan från oljekammaren. Fyll på olja vid oljestickan registrerar en låg nivå av olja. Addera Tändstift
7

Koppla bort den negativa porten på Silverado batteri. Inaktivera elektrisk ström garanterar säkerheten vid byte motordelar, t.ex. tändstift.
8

bort skamfilat eller skadade tändkablarna från sin position för att ersätta. Övervaka tändstift kablar under rutinmässigt underhåll för att minimera eventuella start problem.
9

bort skadade eller smutsiga tändstift med nödvändig nyckel storlek. Pluggar är billiga ersättare, så rengöring är en mycket ineffektiv metod när det gäller inställningar prestanda tändning.
10

Byt tändstift och kablar som var skadade eller smutsiga. Hand-skruven och dra åt tändstiften.
11

Fäst gnistan trådarna till motsvarande pluggar. Inga verktyg behövs för montering av kablar på plats. Addera Luftintag
12

Lossa skruvarna som håller Silverado luftfilter till luftintaget slang. Regelbundet övervaka Luftfilter och luftintag för smuts och skräp som kan förbjuda maximalt luftflöde.
13

Ta bort det gamla luftfiltret från resten av intaget systemet på ett långsamt sätt. Se till att ingen smuts ramlar in i slangen av intaget.
14

Rengör allt skräp som ligger inne i insugningsröret.
15

Placera det nya luftfiltret på linjen upp med luftinsugsslang. Det nya filtret passar exakt på plats precis som det gamla filtret gjorde.
16

Dra åt bultarna som kom standard med luftintaget för att säkerställa stabiliteten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130468.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.