Felsökning av en 1995 Honda Civic EX VTEC

Även känd för sitt gedigna kvalitet och pålitlig motor, VTEC-utrustad 1995 Honda Civic EX är inte immuna mot tillfälliga mekaniska fel som orsakats av slitna eller dåligt fungerande delar. Dessa kan variera från drivlina frågor såsom felaktiga fogar och bromsar, till det elektriska systemet problem i samband med batteri och generator, och även frågor inom själva motorn. Lyckligtvis finns det några viktiga saker att se upp för och testa för att hjälpa till att uppmärksamma alla problemområden. Saker du behöver
Vehicle tune-up kit
Motor kodläsare
Multimeter
Reservdelar som krävs
Visa fler instruktioner
1

Utför en allmän tuneup (rekommenderas en gång per år). Detta inkluderar byte av olja, tändstift och kablar, viktiga vätskor och smutsig luft-och bränslefilter. Detta är absolut nödvändigt för att hålla bilen igång som bäst och kan bota otaliga symtom inklusive ojämn tomgång, misständning, tvekan och dålig bränsleekonomi.
2

Läs några "check engine" varningar som identifierar felaktiga komponenter (synlig på förarsidan streck console) genom att ansluta en universell kodläsare till Civic diagnostiska port.
3

Spola motorns kylvätska och byt ut termostaten om du ser att motortemperaturen är antingen för låg eller för hög. Om du gör det kommer också att lösa dålig värme problem i kabinen.
4

Gör en fullständig bromsundersökning och ersätta eventuella sviktande komponenter. Skeva skivor eller slitna kuddar kommer att avsevärt minska bromsverkan och kan orsaka en vibration känns i bromspedalen.
5

Test batterispänning och generatorns utgång med en bil multimeter. Låg spänning (mindre än 12 volt) kommer att göra bilen svårstartad, och i extrema fall kan leda till en motor slå tillbaka på grund av otillräcklig ström når bränslepumpen.
6

Byt bullriga hjullager och kontrollera CV (konstant hastighet) leder till tårar, vilket kan svälja smuts och vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131062.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.