Hur man testar ett avgiftssystem på en bil

Om din bil inte producerar tillräckligt med ström, kan du kontrollera batteriet med en avläsare eller voltmeter. Du kan också kontrollera generatorn om det distribuera tillräckligt med ström till bilen. Generatorn är det centrala nervsystemet på din bil, det är ansvarig vidarebefordra elektriska signaler till olika specifika elektroniska funktioner såsom stereo, luftkonditionering, strålkastarna, värmare och vindrutetorkare. Batteriet är dock blodet som ger el. Saker du behöver
Isolerade elektriska handskar
Flat skruvmejsel
Elektronisk bil testare
Visa fler instruktioner
1

Sätt på isolerade elektriska handskar och öppna huven av bilen. Kontrollera alla kablar för att säkerställa att allt är anslutet. Öppna batterilocket och kontrollera ledningarna anslutning av batterierna. Om det inte finns korrosion i anslutningen, skrapa det rent med en skruvmejsel eller något icke-ledande material.
2

komma in i bilen och starta motorn. Slå på strålkastarna, luftkonditionering, vindrutetorkare, stereo och allt du kan tänka dig att elektroniskt körs. Addera 3

Ut ur bilen och fäst den elektroniska bil testare på batteriet . Anslut den röda tråden i testaren till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa polen. Kontrollera att spänningen läsning är runt 12V eller högre. En 12V läsning för en bil som är på tomgång innebär att din bil generator och elektrisk laddning systemet är i ett acceptabelt skick.
4

Inspektera generatorn om det finns brännskador. Om isolatorerna bränns, då troligen generatorns ledningarna är skadade. Beroende på skadans omfattning, kan du behöva byta ut eller spola tillbaka i en bilverkstad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128543.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.