Hur hittar utväxlingen för en Tahoe

En bils utväxling är vad som avgör om det bästa är utrustad för hög acceleration och låg maxhastighet eller motsatsen. Självklart är vardaglig körning kommer att få situationer som kräver båda dessa, varför sändningarna existerar - för att växla mellan de två som behövs. Utväxling är vad som avgör om en växel är bättre för hög acceleration eller hög toppfart. Det är förhållandet mellan drevet (kugghjulet på motorn) och ringhjulet (växeln på din växellåda som ansluts direkt till hjulen). Instruktioner
en

Öppna Tahoes huva och transmission hölje och och hitta drevet, som är den växel fäst direkt vid vevaxeln. Den är ansluten till vevaxeln genom kopplingen. Vevaxeln är förbunden med själva motorn, eftersom det är det som berör när kolvarna elden. Så följ kolven till vevaxeln till kopplingen och till drevet.
2

Räkna antalet kuggar på drevet.
3

Hitta överföring, som bör antingen fäst vid eller mycket nära till det mindre drevet. Detta beror på det mindre drevet måste fästa på transmissionsväxeln att fungera, så att de inte kan vara långt ifrån varandra.
4

Hitta ringdrevet du vill det utväxlingsförhållande på transmissionen. Det borde vara fem eller sex, med fyra (eller fem) växlar framåt och en bakåt.
5

Räkna antalet kuggar på kuggkransen du väljer.
6 < p> Dela antalet kuggar på krondrevet med antalet på drevet. Ju lägre siffra desto lägre utväxlingsförhållandet och desto bättre utrustar är för hög topp hastigheter, och vice versa. De lägre växlarna hög kvot och de högre växlarna är låg utväxling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129678.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.