Hur man skjuts ett dött batteri

Batteriet på ett fordon är en viktig del av det elektriska systemet. De batteri driver bilen genom att frigöra elektrisk energi till de elektriska komponenterna i bilen. För att tala klarspråk, kommer bilen inte köras utan batteri eftersom elektrisk energi behövs. Lyckligtvis kan du ha möjlighet att kickstarta ett dött batteri med hjälp av ett bra batteri. Saker du behöver
bil med en bra Jumper batteri
kablar
Visa fler instruktioner
1

Få din bil till ett område på plan mark. Aktivera parkeringsbromsen. Stäng av alla strömbrytare, men slå på värmaren fläktmotor. Öppna huven på din bil och lokalisera batteriet enheten. Manövrera andra fordon så är det också på plan mark med huva områden i båda bilarna så nära varandra som möjligt. Stäng av båda fordonen.
2

Inspektera startkablar. Lägg märke till startkablar är färgkodade, ena sidan rött för positiv och den andra sidan svart för negativ. Var försiktig att du inte blandar ihop dessa sidor. Anslut den röda startkabeln till den positiva inlägget på det urladdade batteriet. Anslut INTE den svarta startkabeln till något ännu.
3

Förläng den motsatta änden av startkablar till bilen med ett bra batteri. Anslut den svarta startkabeln till det negativa inlägget på bra batteri och anslut den röda startkabeln till den positiva inlägget på bra batteri. Anslut den svarta startkabeln av funktionshindrade fordonet till fordonets ram, motor skruvhuvud, alternator bracket eller någon annan fast metall marken.
4

Starta fordonets tändning med ett bra batteri. Låt den gå sysslolös i några minuter. Efter tre till fem minuter, starta fordonets tändning med en handikappad batteri. Om bilen inte startar, stäng av tändningen för funktionshindrade bilen och vänta ett par minuter. Om bilen inte startar, ta bort den svarta startkabeln från fordonets ram och motorblock och avlägsna startkablarna från batteriet enheterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129439.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.