Felsökning och reparation av motor i en 2001 Ford Taurus SE

Ford släppte Taurus för 1986 års modell som en medelstor familj sedan eller kombi. Den 2001 Taurus SE 2001 var tillgänglig som en fyrdörrars eller stationsvagn, presenterar en femte dörr och bakåtvänd sittgrupp. Taurus hade en 3,0 L V6 motor med en fyra-växlad automatisk växellåda, som ger 185 hästkrafter och 155 foot-pounds av vridmoment under vissa varvtal. Liksom alla bilar, kan Ford Taurus utvecklar problem, felsökning dem så snart du känner igen dem kan du spara massor av tid och pengar i det långa loppet. Instruktioner
1

Lossa bulten som håller den negativa terminalen kabeln på batteriet. Flytta den här kabeln borta från någon metallyta av motorrummet. Kontrollera den negativa terminalen för rost eller korrosion. Om det finns någon, ta den positiva terminalen också. Använd en skurborste och bakpulver späddes med vatten för att skrubba bort eventuella frätande material på terminalerna. Byt ut batteriet om du ser några sprickor eller omformas i höljet.
2

Kontrollera ledningarna, inklusive generatorn, distributören och grenrör, för några tecken på nötning. Ersätt därefter. Kontrollera de övre och undre kylarslangar, luftmassemätare, avgasåterföringsventil sensor och andra slangar som verkar skadade eller dysfunktionella.
3

Lossa röret luftintaget och ta bort från spjällhus. Ta bort allt luftflödet. Öppna lådan luftrenaren och kontrollera filtret. Om filtret är ståltrådsnät, ta bort och rengöra den. Om filtret är papperet, byt ut den.
4

i parkeringsbromsen och palla upp fronten. Lossa men ta inte bort muttrarna på varje framhjul. Plats jack står bakom varje framhjul. Sänk bilen tills den vilar stadigt på dessa bestånd. Ta bort muttrarna. Krypa under varje sida och inspektera upphängningsfjädrar för korrosion. Fjädrarna i 2001 Taurus har visat sig vara lätt skadas när de utsätts för hårda klimat. Om de är slitna, byt främre fjädrarna och montera en fjäder sköld. Installera hjul, lyft bil utanför stödbenet och lägre till marken.
5

Kontrollera torkarbladen för slitage och byt vid behov. Kontrollera nivåerna av motorolja och kylarvätska. Byt eller fyll vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131786.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.