Felsökning av en Chevy Transmission Leak

General Motors gör Chevrolet bilar och lastbilar. Om en Chevy har växel-skift frågor, det finns en god chans att transmissionen är felaktig. För att spara pengar, kan du felsöka Chevy själv för en överföring läcka innan den till en mekaniker. Saker du behöver
Jack
Jack står, 4
Ficklampa nära Old rag
Visa fler instruktioner
Kontrollera Transmission
1

Flytta Chevy fordonet från sitt fasta plats. Om det finns någon röd vätska på marken, då överföringen läcker.
2 p Om motorn är kall, ta bort kylarlocket. Kontrollera vätskan för en rödbrun oljig återstod flyter i kylvätskan. Om det finns, är överföringen kylaren läcker och behöver en ersättare.
3

Skjut en domkraft under ramen av fordonet för att höja den. Placera en pallbock under varje hörn av ramen för att fördela vikten. Sakta sänka bilen på pallbockar och se till att de är säkra. Med en ficklampa, kontrollera överföringen under fordonet för läckor. Om det har läckt under en tid, kommer det att ackumuleras vätska och smuts under överföringen.
4

Torka transmissionen ren med en gammal trasa för att göra det lättare att lokalisera var läckan är. Kontrollera grundligt tjänsten pan, eftersom de vanligaste läckor beror på pan packningar. Om så är fallet, byt packningen och transmission filter.
5

Få en närmare titt på framsidan av sändningen, som är bultad till motorn. Inspektera den med en ficklampa. Fluid droppande från denna del av transmissionen innebär att den främre förseglingen är bruten. Kontakta en butik för att helt ta bort överföringen och reparera pumpen bussningen.
6

Inspektera alla elektriska kontakterna på växellådan med en ficklampa. Om någon kontakt tätningar sipprar vätska, då läckan är intern. Borttagning av transmissionen är inte nödvändigt. Gå läckan genom pannan.
7

glider över till baksidan av sändningen och inspektera tätningen svans axeln, som är där drivaxel spline ansluter till transmissionen. Om det läcker, kommer svansen axelbussning behöver ersätta med en ny tätning. Borttagning av transmissionen är inte nödvändigt.
8

Skjut domkraften under bilen för att höja den från pallbockar. Avlägsna domkraften från under bilen och ställ dem åt sidan. Sänk bilen tillbaka till marken. Skjut domkraften bort och av till sidan. Öppna huven och leta överföring svalare. Inspektera transmissionsolja (om det är en mjölkaktig färg, det finns en läcka). Det har sannolikt också läckt in i kylaren. Kontakta en butik för att ta bort överföringen och byta ut kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131447.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.