Min bil startar inte och Säkerhetspolisen är tänd

Om bilen inte startar och du ser en säkerhet eller nyckel-formade blinkande lampa på instrumentpanelen, då du eventuellt kan behöva en mängd olika reparationer. Vissa av dessa kan göras på egen hand, medan andra kommer att kräva att ta bilen till en återförsäljare. Säkerhetssystemet är en startspärr, som är utrustad i många bilar sedan slutet av 90-talet och tidigt 2000-tal. Startspärren använder ett mikrochip implanteras i tändningsnyckeln och kommer bara starta motorn om mikrochip är nyckeln som är placerad i tändningslåset. Saker du behöver
dator med Internetuppkoppling
Telefonbok
Relay switch
Bil bruksanvisning
Avbitartång s
Elschema för ditt fordon
Lödkolv

Visa mer instruktioner
1

prova dina extra nyckel. Det kan vara att den primära nyckeln du har använt måste omprogrammeras, vilket kan göras genom att kontakta en återförsäljare. En extra nyckel kommer att ha samma Microchip Technology, och eftersom det inte har varit kraftigt används kommer mikrochip ändå vara bra på den knappen. Beroende på märke och modell, kanske du kan spara lite pengar och ringa en bil låssmed och be om tjänster för reprograming nycklar om extranyckeln inte fungerar.
2

Vrid nyckeln till "On" läge för att återställa systemet passera låset. Vänta femton minuter med nyckeln i "On" läge. Om säkerheten ljuset försvinner, vrid nyckeln till "Tillbehör" och vänta ett par sekunder. Vrid nyckeln till "Off" och ta ut det ur låscylindern. Vänta ett par sekunder och vända bilen på som du normalt skulle.
3

Installera ett relä som kopplar förbi säkerhetssystemet om din bil med hjälp av en fjärrstyrd start. Kontakta din fjärrkontroll förrätt återförsäljare eller installatör att fråga om reläet. Det är möjligt att också installera relä om du inte använder en avlägsen starter. Montera reläet genom att hitta ett elektriskt kopplingsschema för din bil och hitta kretsen säkerhet startspärr. Skär kretsen med avbitare och löda bypass ledningen i kretsen. Testa det genom att vrida din bil på att se till att det fungerar.
4

Ta din nyckel till en återförsäljare eller en järnaffär om du nyligen har förlorat en nyckel eller ersatt tändningslåset. Endast vissa järnaffärer kan duplicera mikrochip nycklar medan nästan alla återförsäljare kommer att kunna hjälpa till med att göra en dubblett nyckel med ett mikrochip.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129430.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.