1998 Audi 2.8L fläktmotor Anvisningar för byte

I 1998 års Audi A4 var en del av B5 generationen av denna populära modell från den tyska biltillverkaren. Den A4 är en medelstor lyxbil som konkurrerar med bilar som BMW 3-serie. Samtidigt ha en mycket hög total kvalitet och vara en väl utformad fordon, har denna generation av A4 en känd svag punkt: fläktmotorn /fläkten för värmare och luftkonditionering. Den fläktmotor misslyckas ofta, som tur är motorn placerad i en relativt lättillgänglig plats - i instrumentpanelen bakom handskfacket. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Nytt eller funktion används fläktmotor
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen . Öppna passagerarens ytterdörren. Dra trim av änden av instrumentbrädan, där den vilar mot dörren när dörren är stängd. Den trim hålls på med clips och kan dras av för hand eller försiktigt bändas bort med en skruvmejsel.
2

Öppna luckan på handskfacket. Ta bort skruvarna som håller handskfacket till instrumentbrädan, med hjälp av en 8-mm hylsa och spärrskaft. Dra ledningsnätet som går till handskfacket ljus. Ta bort handskfacket från streck -. Den bakre, nedre kanten av handskfacket klippen är på plats och är helt enkelt dras upp för att frigöra det
3

Koppla kabelnätet som ansluts till fläktmotorn - motorn är den runda, svarta delen som är bultad till undersidan av instrumentbrädan. Den kabelstammen är på den bakre delen av fläkten, och är lite svårt att nå.
4

Lossa och ta bort bultarna som fäster fläktmotorn till undersidan av instrumentbrädan, med hjälp av uttaget och ratchet. Ställ den gamla fläkten åt sidan.
5

Anslut ledningsnätet till det nya fläktmotorn. Vrid tändningsnyckeln till läge "ON", och slå sedan på fläkten för att säkerställa att den nya fläkten fungerar korrekt. Skruva den nya fläkten till instrumentbrädan, med hylsa och spärrskaft.
6

tillbaka handskfacket med bultarna. Dra åt bultarna med uttaget. Anslut ledningsnätet tillbaka in handskfacket ljus. Kläm instrumentbrädan sidan trimma tillbaka på plats. Njut av din fungerande värme och luftkonditionering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131748.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.