Rätt däcktryck för bilar

Framsteg inom däckteknik har producerat däck som håller längre, presterar bättre, och kan hantera ett större utbud av miljöer, bidrar till ökad bränsleekonomi och den övergripande vägen pågående prestanda av ditt fordon. Men som den enda delen av bilen som i kontakt med vägen, kommer att se till att lufttrycket i däcken, eller mängden av inflationen i däcket, är korrekt inställd hjälpa till att förebygga olyckor och andra problem i framtiden. Vad är Tire Pressure?

Däcktrycket är måttet på inflation inom ett däck och mäts oftast i pounds per kvadrattum, eller PSI. Däck kräver en viss mängd inre luftvolym för att fungera effektivt, vilket ger hållbarhet, dragkraft och prestanda som krävs av fordonet den är utformad för att passa på. Biltillverkare bestämmer däcktrycket som krävs för ett visst fordon genom att utvärdera fordonets vikt, syfte och de fysiska dimensionerna av däcket, justering för extra lastkapacitet, som passagerare, som behövs. Addera Hitta den rätt däcktryck

Alla fordon som tillverkats sedan 1968 är skyldiga att lista de ursprungliga storlekarna specifikation däck och kalla inflationstryck för alla däck som används på bilen. Denna information är placerad i fordonets bruksanvisning, liksom plakat belägna på själva fordonet. Denna skylt finns normalt på förarsidans dörr eller dörrkarm. Alternativt kan tillverkaren sätta detta plakat i handskfacket, tanklock dörr, eller motorrum.
Fördelar med korrekt uppblåsning

upprätthålla en rätt däck tryck kan tjäna flera fördelar. Det första är själva däcket bättre stabiliserad mot sidoväggen böjning som slitbanan ansluter med vägen, vilket förhindrar en förlust av dragkraft och förtida däck misslyckande. Värmeutveckling och rullmotstånd också minskas, bidrar det sistnämnda till ökad bränsleeffektivitet bilen stammar mindre mot sina egna hjul.
Setting din Tire Pressure


Det rekommenderas att kontrollera och justera däcktrycket på morgonen, innan du ger dig iväg. Ställ din däcktryck medan dina däck är fortfarande kallt, använder tillverkarna rekommenderat däcktryck som finns i din bruksanvisning eller på bilens plakat. Justeringar bör göras vid denna tid, beroende körförhållanden eller hela din resa. Om du parkera din bil i ett låst garage under vintern, till exempel, bör du blåsa dina däck en extra 1 psi för varje 10 graders skillnad i utomhus /inomhus temperatur. Dessutom bör långa resor med ihållande hastigheter över 45mph har en 6 psi ökning över den rekommenderade mängden.
Nackdelar med Felaktiga
Inflationen

Däck kan lida fruktansvärt om felaktigt uppblåst. Over-inflation betonar sidoväggarna och däckets struktur, vilket leder till möjligheten av blowouts förekommer som inre värme byggs upp, vilket gör att luften inuti att expandera. Over-inflationen kommer också åsidosätta däck förmåga att absorbera ojämnheter i vägbanan, sänder varje gupp direkt till fordonets inre. Under-inflation, å andra sidan, hindrar däcket från att bibehålla sin form, att försvaga dess interna struktur och generering av en ökning av rullmotstånd. Bana livet också minskat så mycket som 25 percent.of en personbil däckets rekommenderade trycket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124889.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.