Ford Truck 4,6 Intake Vridmoment specifikation

ett insugningsrör bringar bränsle /luftblandningen i förbränningskammaren, där det kan antändas. Det fäster vid spjällhuset på ena änden och topplocket på den andra. Cylinderhuvudet innehåller insugnings-och avgasventilerna och insugningsröret öppnar direkt över inloppsventilen. Tätningen mellan insugningsgrenröret och cylinderhuvudet måste vara stark och pålitlig. Bultarna som håller samman de två delarna måste vara rätt täthet eller packningen skadas och kylvätska kommer att läcka. Torque

Vridmomentet är ett mått på vridande kraft och mäts i foot-pounds. När en husägare skruvar i en glödlampa, är den kraft hans eller hennes fingrar sätta på lampan vridmoment. Mekanik mäta vridmoment med ett speciellt verktyg som kallas en momentnyckel, vilket visar mekaniker hur mycket kraft han eller hon utövar. Korrekt vridmoment kommer att hålla skruvarna som håller insuget och topplocket tillsammans från stretching eller att skadas på gängorna och se till att passformen mellan de två komponenterna är snäva.
Jämnt tryck

Det finns ett utrymme mellan insugningsgrenröret och cylinderhuvudet innehållande en metall eller komposit packning. De mjukare packning formar till två bitar och förhindrar läckage. För att skapa en ordentlig tätning, måste skruvarna längs insugningsröret skärpas stegvis: vanligtvis fingrarna, hälften av slutligt vridmoment och sedan slutligt vridmoment. Insidan bultar måste dras åt först, följt av de yttre bultarna. Insugningsröret Tillverkaren kommer innehålla specifikationer för rätt moment och speciella instruktioner för den specifika grenröret som installeras.
Final Force

Webbplatsen Tork Specs rekommenderar användning en slutlig kraft 16 fot-pounds vridmoment att fästa spjällhuset till insugningsröret och en slutlig kraft 19 fot-pounds vridmoment att binda insugningsröret till cylinderhuvudet. Webbplatsen föreslår att bultarna smörjas med motorolja eller motsvarande innan åtdragning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129277.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.