Hur tjänst ett soltak i en Pontiac Grand Am

Om du väl behålla din Pontiac Grand Am: s soltak, kan du njuta av den friska luften i bra väder och eliminera läckor och gnisslar. Det är allmänt rekommenderas att du rengör och inspektera ditt soltak s gummitätning och mekanik minst två gånger per år. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Plast skrapning Tool Review Rustoleum
New gummitätning
Level
Tryckluft
3-In-One Smörjmedel
luddfri trasa
Visa fler instruktioner
Byt gummitätningen
1

Tillgång din takluckan genom att ta bort de inre trim bitar och headliner inifrån din Pontiac Grand Am. Ta en bild av trim och headliner innan du gör detta, så att du enkelt kan byta ut dem senare.
2

Ta bort skruvar och bultar som håller soltak till kroppen av din Pontiac Grand Am. Koppla ur takluckan från strömkällan, som ligger bakom takluckan.
3

Dra takluckan upp och stänga av fordonet och ställ den åt sidan på en säker plats. Ta hjälp av en extra uppsättning händer för detta steg, så att du inte råkar skada din bil.
4

Bogserbåt på den gamla gummitätningen att frigöra sin kanal. Använd din plast skrapa bort eventuell kvarvarande gummi eller lim. Om du hittar rost i kanalen, päls det med Rustoleum innan du installerar den nya packningen.
5

Unbox den nya gummitätningen och lägg det i kanalen. Säkra yttre läppen först, och sedan den inre läppen. Kontrollera tätningen för rynkor och utbuktningar. Om du hittar någon, lyfta tätningen och installera om den. Du vill tätningen vara även hela vägen runt kanalen.
6

Ersätt på Pontiac Grand Am och säkra den till ramen av fordonet. Anslut takluckan igen tillbaka headliner och inredning arbete tillbaka i position.
Behåll din sollucka
7

Inspektera utsidan av din soltak på en månadsvis. Ser till att det jämt är sittande, inte lyfta på ett hörn. Lyft indikerar att det är dags att rengöra och smörja spåren.
8

Kontrollera dränerande rören för din Pontiac Grand Am. Två avlopp på framsidan av din bil, typiskt nedanför fendrar. De andra två avlopp på baksidan av ditt fordon, oftast bakom dina bakljus. Använd tryckluft för att blåsa ut eventuellt skräp, damm eller träskor.
9

Tillträde spåren och tätningar för din Pontiac Grand Am: s soltak genom att ta bort inredningen och låta droppen taktäckningen. Du behöver inte att helt ta bort det, bara låta den hänga. Använd tryckluft för att avlägsna skräp, därefter smörja spåren med 3-in-One.
10

Smörj och rengör dina gummipackningar. Torka av med en ren trasa, sedan använda smörjmedel som anges i din instruktionsbok. Om ditt sigill visar tecken på stort slitage, byt det så din soltak inte läcker Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124286.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.