Hur man byter generatorn på en 2001 BMW

BMW är kända för att vara välkonstruerade bilar, med en hög standard för tillverkning kvalitet samt en hög rolig att köra faktor. Och som de flesta high-end tyska bilar, BMW är också relativt dyrt att ha arbetat med en tekniker. En del som ofta måste bytas ut om det inte fungerar är generatorn, som är ansvarig för att hålla avgiftssystemet i god form. Generellt sett, som ersätter generatorn är relativt enkelt på de flesta 2001 BMW, eftersom generatorn är placerad nära toppen av motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion Tänger
spett eller gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batterikabeln som går till den negativa polen på batteriet. Lossa slangklämman som håller massan luftslangen flödesgivare till luft rutan.
2

Koppla ur selen för luftmassemätaren. Ta bort skruvarna som håller luften rutan på motorn. Antalet och storleken av bultar kommer att variera, beroende på modell. Ställ luften rutan åt sidan.
3

bort den kalla luften snorklar i centrum-framsidan av motorn genom att försiktigt bända plasten nitar upp och sedan dra snorkel off.

4

Lossa remspännaren med en hylsa och spärrskaft tills remmen är lös. Skjut av remmen från remskivan för generatorn. Koppla loss kablarna som går till baksidan av generatorn, notera var de går, för senare återmontering.
5

För ökad clearance, ta bort de två skruvarna som håller behållaren servostyrning och ställ behållaren ur vägen. Ta bort de övre och undre generatorns fästskruvar som Bolt generatorn på plats. Ta bort generatorn. Du kan behöva använda ett spett eller kranen generatorn för att lossa det från hållaren.
6

Montera remskivan från gamla generatorn på den nya generatorn, om den inte har en. Installera generatorn och dra åt de två skruvarna. Plug generatorn igen Montera remmen och dra åt remspännaren.
7

tillbaka kraftbehållare servopumpen. Sätt tillbaka den kalla luften snorkel och luften rutan. Återanslut kabeln för MAF och batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126801.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.