Specifikationer för en Honda ATF Z-1

ATF Z-1 är en automatisk transmissionsolja tillverkad av IDEMITSU Smörjmedel amerikanska för Honda. Den kan användas i fyrcylindriga samt sexcylindriga Honda motorer. Enligt Honda, "Använd alltid Honda ATF-Z1. Om det inte är tillgängligt kan du använda en Dexron III automatisk transmissionsolja som en tillfällig ersättare. Däremot kan fortsatt användning påverka växlingskvaliteten. Har överföringen spolas och fyllas på med Honda ATF- Z1 så snart det är praktiskt. " Fysiska egenskaper

Honda ATF Z-1 transmissionsolja är en tydlig röd, oljig vätska med en mild kemisk lukt. Den flampunkt vätskan är 338 grader Fahrenheit, eller 170 grader Celsius. Den har en densitet av 0,85 gram per kubikcentimeter vid en temperatur på 15 grader Celsius. Den har en viskositet av 29,49 centistrokes vid 40 grader Celsius och vid en högre temperatur av 100 grader Celsius vätskans viskositet blir 7,058 cSt. ATF Z-1 är stabil under regelbunden temperatur och tryckförhållanden, men värme, flammor och gnistor intill den öppna vätska bör undvikas. Starkt oxiderande kemiska medel är oförenliga med denna transmissionsolja.
Riktlinjer för användning

Kontrollera den automatiska nivå transmissionsolja medan motorn är avstängd och är vid normal arbetstemperatur. Se till att bilen står på plan mark. Ta den automatiska oljestickan transmissionsolja från transmissionen och torka den torr med en ren trasa. Sätt tillbaka mätstickan hela vägen in i behållaren och ta bort oljestickan. Vätskenivån ska ligga mellan de undre och övre spåren på oljestickan. Om vätskenivån ligger under den nedre markeringen, ta bort pluggen och sakta häll i ytterligare automatisk transmissionsolja tills vätskenivån är vid den övre markeringen. Undvik att spilla vätska på andra motorkomponenter eftersom detta kan orsaka motorskador. Städa upp utspilld vätska.
Exponering och Hantering

Hondas ATF Z-1 innehåller en farlig komponent som kallas Cresol förening. Även om den amerikanska konferensen för Governmental Industrial Hygienists klassificerar detta som ett A4 cancerframkallande, vilket innebär att det inte klassificeras som cancerogen för människor, bör försiktighetsåtgärder göras vid hantering av denna kemikalie. Time-Weighted Average mäter exponeringen av en individ till en specifik kemikalie under en tidsperiod, TWA för Cresol föreningen är 2 milligram per kubik meter. Rekommenderad skyddsutrustning vid hantering av vätskan är skyddsglasögon med sidoskydd samt ogenomträngliga kläder och ogenomträngliga handskar.
Säkerhetsanvisningar

Om vätskan i ögonen , tvätta dem, även under ögonlocken, i minst 15 minuter. Om du får vätska på huden, skölj och tvätta huden med tvål och vatten och ta bort nedsmutsade kläder. Om över-inhalation sker, flytta till ett område med frisk luft. Vid förtäring, framkalla ej kräkning förrän samråd med en läkare eller giftinformationscentralen. Om några symptom kvarstår, kontakta läkare. Vid högre temperaturer, kan ångor från vätskan orsaka ögon eller irritation i luftvägarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129118.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.