Hur fungerar en batteriladdning i en bil som kör ?

En bil batteri använder likström makten lågspänningsinstallationer system , ger startavgiften att ett fordon ska kunna starta och fungerar som en energi regulator . När en bil är igång, är de flesta av de elektriska systemen drivs av generatorn , som också laddar batteriet. Missuppfattning

Många människor tror att när en motor är igång , kan du dra ut batteriet och bilen kommer att fortsätta att köra utan problem . Detta kan ha varit sant om bilar i det förflutna , men moderna fordon och deras många elektriska apparater kräver närvaro av ett laddat batteri och arbetar generatorn att köra .
Generator Funktion
< p> de huvudsakliga delarna av generatorn är statorn , rotorn och diod. När började , generatorns befogenheter bilen genom att omvandla mekanisk energi till elektrisk energi via en rem på motorn vevaxel . Bältet får rotorn att snurra som , tillsammans med statorn , genererar en elektrisk växelström ( AC ) .
Ladda batteriet


Eftersom batterier inte kan använda en växelström laddning, måste energin som genereras av generatorn först omvandlas till en likström laddning. Detta sker i generatorn diod , som lagrar och omvandlar växelström till likström och skickar användbar kraft tillbaka till batteriet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129540.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.