Förgasare Grunderna

En förgasare är en del av en förbränningsmotor som är ansvarig för att kombinera luft och bränsle och styrning av dess leverans. Det var närvarande under större delen av fordonsindustrin historia, men sedan början av 1990, har mer moderna bränsleinsprutningssystem blivit norm. Ändå kan förgasaren hittas i många vatten-och flygmotorer och i äldre bilar och lastbilar, samt specificerade nyare, såsom de som används för racing. Ursprung

Karl Benz ges äran för att ha uppfunnit förgasaren 1885 och patentera den i 1886. Frederich William Lanchester, en ingenjör från England är ansvarig för att experimentera med förgasaren och tillämpa den tidiga fordonsindustrin design. Addera Venturi

Venturiröret är den viktigaste delen av någon förgasaren. Detta är ett öppet rör genom vilket luften passerar genom och, vid ett tillfälle, blandar med bränsle innan du beger dig in i motorns insugningsrör.
Vridspjällsventil

Den vridspjäll, som också kallas strypventilen, kan vridas för att styra mängden av luft och bränsle flöde som går in i motorns avgassystem. Det är oftast kopplad till gaspedalen på en bil, så att när den pressas ventilen kommer att ge mer luft och bränsle för att lämna förgasaren och in i motorn.
Fuel

venturi form av en förgasare pipa är smal vid en tidpunkt nära mitten. Det är där bränslet införs, även om små hål som sedan blandas med luft och kombinera främst med kol molekyler.
Jets

jets styr mängden bränsle som är införes i förgasaren. Dessa är fint kalibrerade att reagera på tryckförändringar som kan avspegla förändringar i hastighet eller temperatur. De är bara två saker som kan påverka den önskade mängden bränsle som förgasare måste släppa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124503.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.