Vilka typer av laddningsbara Bil batterier finns?

Din bilbatteri är en viktig del av det elektriska systemet. Batteriet lagrar energi som gör att du kan starta bilen och köra viktiga biltillbehör. De flesta bilbatterier idag är baserade på bly-syra-teknik. Hybrid-och elbilar använder ny batteriteknik baserade på litium-jon kemi. Batterierna kan laddas ur och laddas hundratals till tusentals gånger innan du behöver ett batteribyte. Bilbatterier kan också återvinnas och användas igen. Bly-syra våtcellsbatterier

Den vanligaste bilbatteri är bly-syra våt cell batteri. Våtcellsbatterier innehåller blyplattor omgivna av en sur lösning. Detta skapar en reversibel kemisk reaktion som resulterar i en elektrisk ström, reaktionen är reversibel när du laddar batteriet. Varje batteri cell har en borttagbar plugg som låter dig kontrollera och tillsätt vatten som behövs för att upprätthålla en nivå på toppen av batteriet. Varje cell ger ca 2 volt, så ett 12-volts batteri kommer att ha sex celler. Vissa våtcellsbatterier är underhållsfria eftersom de har förseglade cellproppar utan vatten tillsätts.
Lead-Acid Gel batterier

blybatteri gel cell är mycket lik den våta celltyp, men den sura lösningen finns i en gel. Dessa batterier kräver inte tillsats av vatten för underhåll. De erbjuder också fördelar jämfört våtcellsbatterier genom att inte utsättas för flytande syra läckage eller spill. Gelen cells batteri kan vältas utan spill. En annan laddare kan behövas du laddar ett batteri gel cell.
Bly-syra Absorbed Glass Mat Batterier

absorberad glasfibermatta (AGM) batterier innehåller lager av bly och en glasfibermatta innehållande den sura lösningen. Dessa slutna batterier kräver inget underhåll annat än laddning. AGM-batterier ger bättre prestanda än andra våtcellsbatterier eftersom bly och syra är mycket närmare varandra och möjliggöra djupare urladdningar utan skador. De kan användas i bilar, men ses ofta i särskilda tillämpningar såsom motorcyklar eller marina, där batteriet kan vältas utan läckage. De är dyrare än andra blybatterier. Addera litiumjonbatterier

nyaste tekniken i bilbatterier är litium-jon-batteri. Deras användning ökar i hybrid-och elbilar. Lithium-ion erbjuder fördelar jämfört med andra metallbaserade batterier på grund av dess förmåga att lagra en hög laddning och relativt låg vikt. De kan köra en hybrid eller elbil och sedan laddas utan extra underhåll. De är dyrare än blybatterier och som normalt inte används som en bil-startbatteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129051.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.