Hur du ändrar frostskyddsmedel i en BMW 525I

När kylmediet i din BMW 525I bryter ned eller skräp byggs upp, bör du tömma kylaren och ersätta det med ett nytt kylmedel blandning. Skapa en blandning av lika delar destillerat vatten och frostskyddsmedel för att fylla kylaren. De flesta bildelar butiker kommer att acceptera det använda kylmediet för återvinning, som ger dig ett alternativ för korrekt avfallshantering. BMW rekommenderar byte av kylvätska i dina 525I minst en gång vartannat år. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
frostskyddsmedel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Parkera 525I på ett plant underlag. Lyft huven och låt motorn svalna. Ta bort kylarlocket. Placera en stor dropplåt under radiatorn avtappningspluggen på passagerarsidan av kylaren.
2

Skruva radiatorn avtappningspluggen. Pluggen skjuter ut från kylaren nog att du kan skruva loss den för hand. Töm allt kylmedel i dräneringstråget.
3

Dra åt avtappningspluggen för hand. Avlägsna tråget från under bilen. Fyll kylaren med en 50-50 blandning av frostskyddsmedel och destillerat vatten.
4

Starta motorn. Låt den gå på tomgång tills motorn värms upp. Lägg kylvätska till kylaren som behövs när nivån sjunker. Stäng av motorn när den värms upp, låt den svalna. Toppa kylvätskan i kylaren vid behov.
5

tillbaka kylarlocket och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128783.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.