Hur jag sköter om en Prius batteri ?

Toyota Prius är en hybridbil konstruerad för att köras i en del på gas och delvis på batteriet , så att fordonet körs med mindre gas än en vanlig bil . Toyota Prius skiftar fram och tillbaka från gasen till batteriet under särskilda typer av körning . Prius Batteriet är avsett att ladda under normal drift användning och kräver inte att batteriet kan kopplas in för att ladda . Ett batteri Prius kräver inte upprätthållandet av ett vanligt bilbatteri som att fylla med vatten eller rengöring av kablar . Instruktioner
1

köra bilen för att underhålla batteriet och förhindra battericellerna laddas ur helt . På ett minimum , köra bilen varannan vecka om möjligt . Om det inte går att följa stegen i Steg 2 .
2

Slå av bilens tändning till läge på i minst 15 minuter varje vecka till två veckor . Det är inte nödvändigt att köra fordonet , men Prius ska vara påslagen så att batteriet laddas och för att förhindra att bränslet från att bli klibbiga av brist på användning .
3

Ta Prius till en mekaniker om du inte kommer att kunna köra bil eller åtminstone starta Prius varannan vecka . Mekanikern kan förbereda Prius under en längre period . Detta kommer att innebära tömning av bränsle och koppla bort batteriet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127589.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.