Så här byter Hood Struts på en BMW E34

BMW E34 är den tredje generationen av 5-serien. Den E34 ersatte E28 och ersattes senare av E39 5-serien. Precis som alla fordon, kräver BMW E34 regelbundet underhåll. De huva struts stöder huven i öppet läge, och om de misslyckas, måste huven hållas upp med en provisorisk verktyg om något underhåll i motorrummet behövs. Du bör byta huva stöttorna så snart som möjligt efter att de misslyckas. Saker du behöver
Skruvmejsel
New hood struts
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Om du byter huv fjäderben, de förmodligen inte stöder vikten av huven väl. Stötta huven med ett basebollträ eller något liknande när du byter huva struts.
2

Använd en skruvmejsel för att trycka bort clipset som håller stiftet på plats på änden av staget som fäster till huven. Avlägsna sprinten och slutet av fjäderben från huven.
3

Ta bort clipset på den motsatta änden av staget, som fäster till motorrummet, på samma sätt. Ta bort sprinten och änden av stöttan från fordonet. Tappa inte antingen clips eller stift i motorrummet. Upprepa denna process för den motsatta huven strut.
4

Installera den nya huven stöttorna en i taget. Montera stiftet. Skjut klämman över stiftet. Upprepa proceduren på den motsatta änden av stöttan. Se till att båda ändarna av stöttan hålls säkert på plats. Stäng huven och öppna den för att se huven struts fungerar felfritt. Släng de använda huva struts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127497.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.