Hur du ändrar insugningsrör i en 1999 Ford Mustang

1999 Ford introducerade en ny kropp stil i Mustang för sitt 35-årsjubileum. Tre olika modeller fanns tillgängliga för detta år: Standard Coupe, GT Coupe och Cobra. The Standard Coupe presenterade 3,8-liters V-6 motor, medan GT och Cobra båda kom utrustade med olika varianter av 4,6-liters V-8. Oavsett modell och motor, är det viktigt att inse problem i Mustang prestanda så att tidig underhåll kan förebygga allvarliga problem. Byta insugningsröret kan sluta läcka i motorns mest vitala områden. Saker du behöver
insugningsrör och packningssats
Packning tätningsmedel
Packning avlägsnande lösningsmedel
Plastskrapa
Wrench in
Momentnyckel
platt skruvmejsel
Philips huvudet skruvmejsel
linneduk
Töm kylmedelsbehållaren
Töm bensin container
Visa fler instruktioner
1

Öppna panelen dörren, ligger nära rattstången, och ta bort bränslepumpens relä kontakt. Skruva ut bulten som håller den negativa terminalen till motorns batteri. Se till att detta batteri kabeln är långt borta från batteriet och någon annan metall yta motorrummet.
2

Placera en återvinning container under avtappningspluggen av Mustang kylaren. Ta bort kylarens påfyllningslock så att kylvätskan konsekvent i den tomma behållaren. Vrid pluggen från dess plats och låt allt kylmedel avloppet i papperskorgen. Dra åt avtappningspluggen till ett stängt läge när du är klar. Addera 3

Lossa tanklocket på bränsletanken för att avlasta trycket i hela bilens bränslesystem. Placera en bränsletrycksmätaren på säkerhetsventilen för bränslegrenröret att dränera allt bränsle kvar i motorn i en bensindunk.
4

Label alla elektriska ledningar och slangar som ansluter till insugningsröret av Ford Mustang. Koppla dessa kablar och slangar för att isolera insuget. Koppla slangen luftintag från motorns spjällhuset, ta sedan bort spjällhuset från motorn.
5

Skruva insugningsröret bultarna från motorblocket med en momentnyckel. Lyft insugningsröret bort den gamla packningen, sedan ta bort den gamla packningen.
6

Skrapa bort eventuell ansamling av material där det gamla grenrörspackning var placerad. Applicera en liten mängd packning avlägsnande lösningsmedel till de önskade områdena och använda en plast skrapa att nagga skräpet. Torka bort eventuell kvarvarande smuts med en linneduk.
7

Applicera ett tunt lager av packning tätningsmedel på båda sidor av den nya insugningsröret packning. Placera denna nya packning ovanpå cylinderhuvudena så att hålen i båda motordelar anpassa perfekt med varandra. Låt packningen att binda till cylinderhuvudena för 15 minuter, sedan placera den nya insugningsröret på plats. Hand-skruva var och en av bultarna som håller den nya insugningsröret på plats. Dra åt bultarna i V-6 motor till 9 foot-pounds och V-8 bultar motor till 19 foot-pounds.
8

tillbaka alla delar, ledningar och slangar som flyttades till komma insugningsröret.
9

Häll kylvätskan tillbaka in i kylaren med en tratt, byt tanklocket. Fäst den negativa polen till batteriet. Häll bensinen tillbaka till bränsletanken och starta din motor. Ta del av eventuella läckor eller onormalt motorns beteende. Annars stänger din huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131634.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.