Lämplig spänning för en fläktrem

Moderna bilar har elektriska fläktar som inte drivs av en rem . Fortfarande är det dock termen " fläktremmen " är felaktigt används i vanliga beskrivningar . Oavsett om en bil har en fläktrem eller annan drivremmen är rätt mängd spänning viktigt . Rätt spänning

En korrekt spänd rem bör ha ca 1/2 tum av spel när skjuts sida till sida , med motorn inte är igång . Remspänningen bör kontrolleras i mitten av sin spännvidd mellan remskivorna . När motorn är igång , bör det inte finnas några uppenbara fladder av bältet. Bälten ska kontrolleras regelbundet för att säkerställa rätt spänning bibehålls .
Automatiska spännare

flesta moderna bilar använder en serpentin bälte som driver många eller alla av bilens motordelar ( generator , luftkonditionering , etc. ) . Dessa band spänns med en enhet som kallas en spännare , som är en fjäderbelastad remskiva som håller trycket på bandet . Om en spännare inte fungerar , bör den bytas ut .

En felaktigt spänd rem kan orsaka många problem
Tension problem . Ett bälte för löst kan glida , som orsakar buller , felaktigt kraftsätter komponenter , och kan ramla av . Ett bälte för hårt kan gå sönder eller skada komponenterna den driver .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128426.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.