Hur koppla bort batteriet

Om du behöver byta ut batteriet i din bil, är det första steget för att koppla bort den och ta bort den från bilen. Koppla ett bilbatteri är en enkel procedur, men du måste göra det noggrant. Potentialen för skador om du försöker att koppla bort och ta bort batteriet på ett slumpartat sätt. Batterier är tunga, och de innehåller syra som lätt kan orsaka allvarliga brännskador om det kommer i kontakt med huden. Saker du behöver
Bakpulver
Vatten
skyddsglasögon skyddsglasögon
Gummihandskar
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Identifiera positiva och negativa polerna på batteriet. Den positiva terminalen är märkt med ett "+"-symbolen, och kabeln är oftast röd. Den negativa polen är märkt med ett "-"-symbol, och kabeln vanligtvis är svart. Inspektera anslutningarna för tecken på korrosion, som visas som ett vitt /grönaktigt pulver-liknande substans.
2

Blanda bakpulver och kallt vatten för att skapa en anti-korrosion lösning. Blanda 1/2 kopp bakpulver med 3/4 kopp kallt vatten.
3

Häll bakpulver lösningen på de positiva och negativa terminaler. Låt den penetrera korrosion. Torka av kontakterna med hushållspapper.
4

Lossa batteriets minuspol med en skiftnyckel. När det är löst, ta bort minuspolen från negativa inlägg och ställ den åt sidan. Upprepa processen för den positiva polen.
5

Skruva loss konsol eller klämmor som håller fast batteriet i batterifacket. Du gjorde behöver en nyckel för att lossa klämman eller konsol, eller du kanske kan lossa klämman eller konsolen med fingrarna.
6

Lyft batteriet försiktigt och ta bort den från batterifacket. Batterier är tunga och fulla av frätande syra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128975.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.