Hur vinterförbereder Sea Ray Boats

Skydda din investering i en båt är mycket viktigt. Regelbundet underhåll och vinterförvaring måste utföras för att undvika kostsamma skador på din båtmotor. Du kan hitta de nödvändiga verktygen för att utföra underhållet på en lokal marina butik. Det är en bra idé att byta alla vätskor i motorn. Om vatten finns i någon av smörjsystem, lämnar det hela vintern kan vara mycket skadligt och kommer att leda till rost och korrosion. Saker du behöver
Färskvatten flush kopplare
Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Oljefilternyckel
Skötselanvisningar
Motorolja pump
Lägre enhet oljepump
Imma olja
Motorolja och filter
Nedre enhet olja
växellådsolja
Tändstift
plastark
eltejp
Bränsle stabilisator
Show Mer Instruktioner
1

Kontrollera sidorna och botten av båten för någon stress sprickor och blåsor. Om någon skada hittas, konsultera en professionell. Tvätta allt skräp utanför båten och vax utsidan.
2

Fyll bränsletanken och häll stabilisator i systemet. Detta kommer att minska risken för kondens byggs upp under vintern.
3

Öppna motorrummet och kolla alla slangar och kablage. Byt ut alla slangar som känns mjuk. Reparera alla slitna kablar. Rengör länspump med tvål och vatten. Haka upp vattnet spola systemet till en trädgårdsslang. Avlägsna gnistfångaren från toppen av förgasaren. Starta motorn och låt den värma upp och se till att inloppet vattnet flödar genom motorn och ut genom avgasporten. Häll i imma olja och låta motorn gå, eftersom detta gör att oljan dras in i cylindrarna. Stäng av bränsletillförseln och låt resterande bränslet i förgasaren för att bränna bort. Använda en socket och skiftnyckel, ta bort tändstiften. Spraya lite imma olja genom tändstiftshålen. Dra runt motorn några gånger för att belägga cylinderväggarna. Kontrollera pluggar för korrosion och utbrändhet och byt ut dem om det behövs. Byt gnistfångaren och täck den med ett skikt av plast. Med hjälp av eltejp, täta plasten runt hangarfartyg och förgasaren. Detta kommer att minska risken för fukt kan komma in i motorn.
4

Använda underhållsmanual, hitta platsen för avtappningspluggarna. Med en skiftnyckel, ta bort pluggarna och låt vattnet rinna helt ur motorn. Se till fören på båten är högre än aktern för att säkerställa allt vatten rinner ordentligt. Byt avtappningspluggarna.
5

Ta bort oljestickan. Skruva på ingången slutet av oljepump och pumpa ut motoroljan i en behållare. Använda oljefilternyckel, bort oljefiltret och byt till en ny enhet. Koppla bort oljepumpen och placera en tratt i öppningen. Häll ny olja i systemet, är noga med att inte överfylla. Byt ut oljestickan.
6

Placera en behållare under drevet. Med hjälp av en stor platt skruvmejsel, ta bort den översta luftningsskruven. Ta bort den undre skruven och låt oljan i foten att dränera fullständigt. Om detta har en mjölkaktig färg, indikerar det har kommit in vatten i systemet. Konsultera en marin mekaniker att ha detta problem rättas till. Med hjälp av en marin olja pump ansluten till den nya behållaren av smörjmedel, plats i den nedre dräneringshålet och pumpa ny olja tills den strömmar ut den övre ventilationsöppningen. Byt luftningsskruven medan du håller i pumpen. Ta bort pumpen och byt ut den undre fyllningen skruven.
7

Ta bort muttern på propellern och ta bort. Kontrollera skicket på det tillsammans med de drivande splines. Smörj splines med växellådsolja och ersätta propellern.
8

Drain färskvatten system och huvuden om sådan finns. Koppla bort batteriet och ta bort det. Kontrollera batteriet varje månad och ladda om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126662.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.