Hur man byter bromsbelägg på en 2004 Malibu V6

I 2004 års V6 Chevy Malibu är utrustad med fyrhjulsdrivna låsningsfria skivbromsar. Chevrolet rekommenderar byte av bromsbeläggen varje 5000 miles, även bromsbeläggens slitage beror på körvanor av ägaren. Tecken på slitna bromsbelägg inkluderar längre stoppsträcka samt bromsgnisselförebyggande. Byt ut bromsbeläggen vid första tecken på betydande slitage för att förhindra fel på bromsarna eller skador på broms rotorer. Saker du behöver
Däck järn
domkraft
Jack står
13 mm skiftnyckel
skruvmejsel
Bromsbelägg
Funnel (om nödvändigt) katalog Bromsvätska ( om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Öppna Malibu huva och ta bort huvudcylinder GJP. Huvudcylindern innehåller bromsvätska och lokalisera på baksidan av motorrummet nära brandväggen.
2

Lossa muttrarna med däck järn på hjulen innehåller bromsbeläggen du tänker ersätta. Addera 3

Placera domkraften under Malibu: s ram och lyfta bilen så däcken är minst 2 inches ovanför marken. Vila Chevy på pallbockar för stöd.
4

Avlägsna muttrarna från fordonets hjulbultar. Ta bort hjulen.
5

bort bromsok glidstiften från baksidan av bromsok. Använd en 13 mm fast nyckel för att lossa bultarna.
6

Bänd bromsbelägg "klämmorna från kanterna av bromsok med en trim pry verktyg eller skruvmejsel. Klippen säkra bromsbelägg till bromsoket.
7

Placera slitna bromsbelägg mot de två främre bromsok kolvarna och säkra dynan till kolvarna med en C-klämma. Skruv klämman för att tvinga de två kolvarna in i sidan av bromsoket. Avlägsna Tvingfäste en gång de två kolvarna är helt inom den sida av bromsoket.
8

Placera C-klämma eller spärr tång över den inre kolven och baksidan av bromsok på bakhjulsbromsen . Pressa tången eller dra åt klämman för att tvinga den bakre bromsok kolv i bromsoket sidan. Ta bort tång eller klämma när kolven är helt inom bromsok s sida.
9

Place de nya bromsbeläggen på bromsok sidorna och tryck dem ordentligt mot bromsoket att snäppa på låssprintarna. Stiften ska snäppa på bromsoket för hand.
10

Byt bromsok med nya kuddar fästa runt bromsskivan. Skruva i bromsok glidstiften för hand och dra åt dem med 13 mm nyckel.
11

Byt hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Lyft Malibu med domkraften för att avlägsna pallbockar och sänk bilen till marken. Dra åt klackarna med däck järn.
12

Tryck på bromspedalen upprepade gånger för att återgå bromsok kolvarna rätt läge. Återgå till motorrummet.
13

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och fyll behållaren med DOT-3 vätska som behövs. Använd en tratt för att undvika att spilla vätska inne i Malibu motorrum. Sätt tillbaka locket huvudcylinder och stäng Chevy huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126676.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.