Vad är kostnaden för en Smog Check i Kalifornien?

Kalifornien lag kräver att alla fordon (med få undantag) skall inspekteras och repareras för att uppfylla auto utsläppsnormer för att registrera eller förnya registreringen. Invånare i vissa angivna länen är inte föremål för utsläpp inspektion lagen. Smog testkrav

Automobile säljare är ansvarig för att betala för och få en smog kontroll samt alla reparationer kostnader för att uppfylla utsläppskraven. Bevis på att inspektionen kravet krävs för bil och registrering förnyas vartannat år.
Undanta fordon

Smog inspektioner inte krävs för hybrider eller elbilar. Äldre bensin-, diesel-och naturgasdrivna bilar samt motorcyklar och släpvagnar, är undantagna från inspektionerna.
Smog check Avgifter och reparationskostnader
< p> Om reparationskostnaderna att följa lagen överstiga $ 450 (arbete och reservdelar), kan du begära en umbäranden undantag. Du bör vara beredd att betala utsläppsrätter stationen en kontrollavgift på ca $ 19.95 (avgiften anges som av Oktober 15, 2010).
Reparationskostnad Umbäranden Undantag och utköp
< p> smog inspektion lagstiftning föreskriver inrättandet av en ekonomiska svårigheter reparationskostnad Waiver-programmet. Detta förfarande gör det möjligt California Department of Motor Vehicles att frångå reparation och efterlevnad krav när fordonets ägare anses "låg inkomst." Dessutom, enligt Kaliforniens Frivillig Accelerated Vehicle Retirement Program har DMV handlingsfrihet att betala ägaren av en icke-kompatibel fordon upp till $ 1,500 för att ta en icke-kompatibel bil utanför tjänsten. Detta program är i mån av tillgång på medel, enligt California Health and Safety Code.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127925.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.