Hur du justerar luftbromsar på International Trucks

luftbromsar på internationella lastbilar justeras med luften justerare broms slack. Internationella lastbilar utrustade med olika typer av bromsregulatorer, men luften bromsjustering processen förblir densamma. De bromsregulatorer fungerar genom att justera bromsbackarna upp och ner inne i bromstrumman. Eftersom bromsbackarna slits ner kommer de bromsregulatorer också komma ur justering och kommer att behöva justeras för att hålla bromsbackarna på rätt avstånd från den inre ytan av bromstrumman. Saker du behöver
Stoppklossar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Dra internationella trucken på ett jämnt underlag och tillämpa de luftbromsar genom att dra ut på luftbroms ratten. Låt motorn igång.
2

Ut ur lastbilen och placera stoppklossar i fram-och baksidan av de bakre hjulen.
3

Frigör luftbromsar genom att trycka på ratten luftbroms igen
4

Skjut enligt baksidan av internationella lastbil och lokalisera de två bromsregulatorer på varje sida av bakaxeln. De bromsregulatorer har en S-kam som sträcker sig ut från sidan av bromsnyckeln till baksidan av hjulnavet.
5

Leta justeringsbulten på baksidan av bromsnyckeln. Placera en spärr och ett uttag på justeringsbulten. Om justeringen bulten är fjäderbelastad, skjut in på huvudet av spärren för att låsa justeringen bulten så att det kan vända. Vrid justeringsbulten medurs för att komprimera bromsskorna till den inre ytan av bromstrumman. När det justeringsbulten slutar svarvning, bör bromsbackarna vara mot insidan av bromstrumman. Shine ficklampan genom baksidan av hjulnavet så att bromsbackarna tillämpas fullt ut på bromstrumman.
6

Vrid justeringsskruven moturs mellan en 1/4 varv och en 1 /2 vrid för att ställa bromsbackarna rätt avstånd från insidan av bromstrumman. Följ samma anpassningsprocessen för båda bromsregulatorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130613.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.