Hur vill kolla Air bromsjustering

En bilens luft bromssystem består av luftkammare, bromsregulatorer, s-kammar, bromsbackar och bromstrummor. Alla dessa komponenter måste arbeta tillsammans för att systemet ska fungera korrekt. När luften tillförs bromscylindrarna, bromskammaren stavarna vända bromsregulatorer. De bromsregulatorer sväng S-kammar. S-kammar tillämpas då bromsbackarna till den inre ytan av bromstrumman. Som bromsbackarna slits, kommer de att behöva efterjusteras att behålla skorna på rätt avstånd från bromstrumman ytan. Saker du behöver
Stoppklossar
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket set (standard) katalog Ficklampa
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Applicera luftbromsar genom att dra ut på luftbroms ratten. Placera stoppklossar i främre och bakre delen av båda bakhjulen.
2

Release luftbromsar genom att trycka in den luftbroms ratten. Detta kommer att möjliggöra bromsnyckeln att justera bromsbackarna. Under fordonets bakre del
3

Skjut och lokalisera bromsregulatorer på bakaxeln. De bromsregulatorer är fästa till s-kammar som reser från bromsnyckeln till hjulhuset montering. Börja med förarsidan bromsregulator.
4

Placera ett Ratchet och uttag på justeringsbulten på baksidan av bromsnyckeln. Skjut in på baksidan av kuggstångshuvudet att låsa justeringen bulten så att den kommer att kunna vända. Vrid justeringsskruven tills bulten slutar snurra. Detta kommer att innebära bromsbackarna är helt mot insidan av bromstrumman.
5

Shine ficklampan genom åtkomstöppningen på baksidan av hjulaggregatets dammskyddet att säkerställa bromsbackarna är helt mot den inre ytan av bromstrumman. Nu vänder justeringsbulten 1/4 till 1/2 av ett varv moturs för att ställa in bromsbackarna till rätt avstånd från bromstrumman. Spärren
6

Wiggle försiktigt tills justeringsbulten dras från bromsnyckeln och låser fast. Avlägsna Ratchet och uttag från justeringsbulten. Flytta till den bakre passagerarsidan bromsregulator och följa samma förfarande för justering av luftbromsar.
7

Dra runt motorn och vänta tills lufttrycket byggs upp till 120 psi Dra reglaget luftbroms ut för att ställa luftbromsar. Stäng av motorn.
8

Inspektera bromsbackarna igen från tillträde öppningen på baksidan av varje bakhjul dammskyddet att säkerställa bromsbackarna tillämpas fullt ut på insidan av bromstrumman. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130570.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.