Hur man byter bromsbelägg på en 2000 Mercedes Benz E320

Den 2000 Mercedes E320 är utrustad med fyra hjul låsningsfria bromsar består av bromsbelägg och rotorer som bör underhållas regelbundet. Mercedes rekommenderar att du byter ut bromsbeläggen var 40.000 miles. Under dynan ersättning, bör du inspektera även broms rotorer för tung scoring och skevhet. De främre bromsbeläggslitage i en snabbare takt än de bakre bromsarna. Byt båda sidor när utbyte av en uppsättning av dynor är i sin ordning. Saker du behöver
Spruta
Lug skiftnyckel
Jack
Jack står
Punch
Hammer
Tänger
Bromsbelägg
bromsfett
C- klämma
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Mercedes på en nivå sträcka av mark och stänga av motorn. Öppna huven genom att dra i Huvlås och flytta till fordonets front.
2

Lyft huven och ta bort maser cylinderlocket. Locket är svart på toppen av en vit, genomskinlig behållare placerad till höger om E320 motor. Avlägsna hälften av bromsvätska från behållaren med en spruta. Lay locket löst över behållaren.
3

Knäck muttrarna med rörtång. Ett helt varv kommer tillräckligt lossa varje öra.
4

Lyft fordonet med domkraft och placera pallbockar under ramen av Mercedes för att få stöd.
5

Ta bort muttrarna och ta av hjulet.
6

Placera stansen på utsidan av bromsok på plats av den övre bromsok stiftet. Slå stansen med en hammare för att driva bromsok stiftet från bromsoket. Ta det nedre stiftet på samma sätt och lyfta bromsok från Mercedes bromsok fästet och bromsbelägg.
7

Ta klämman på den övre kanten av bromsbelägget med en tång. Dra kuddar från bromsok fästet.
8

bromsa fett på metalldelarna shims på baksidan av den nya bromsbelägg för att skydda dynorna från fukt och säkerställa fluid förlängning av bromsok kolvarna.

9

in de nya bromsbelägg i spåren av bromsok fästet.
10

Placera en C-klämma över bromsok kolv och den sida av bromsok från vilken den sträcker sig. Pressa kolven in i sidan av tjocklek med klämman. Ta bort klämman från bromsok när kolven är helt öppen (försänkt i bromsoket).
11

tillbaka tjocklek över de nya bromsbelägg inuti bromsok fästet. Sätt in de två bromsok stiften per bromsok i sina springor. Vrid ratten för att komma åt baksidan av bromsok och slå bromsok stiften till fullo sittplats dem.
12

Upprepa steg 6 till 11 för de återstående uppsättningarna av bromsbelägg du tänker ersätta.
13

Placera hjulen tillbaka på Mercedes hjulbultar och skruva på muttrarna. Lyft bilen med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däcken till marken och dra klackarna med rörtång. Återgå till motorrummet.
14

Lyft huvudcylinder locket och fyll behållaren med bromsvätska. Sätt tillbaka locket huvudcylinder ordentligt på behållaren och stäng Mercedes 'hood.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126857.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.