Hur man installerar en växelspaksknopp på en 350Z

Den 350Z är den senaste versionen av Nissans populära Z-bil lineup, som grundades 1969 med införandet av den Datsun 240Z. Vissa Z-bil aficionados gillar att anpassa sina bilar med eftermarknaden växel knoppar, medan andra behöver byta växelspaksknoppar som har blivit slitna. Om du vill byta växelspaksknoppen på din 350Z, kan du utföra uppgiften själv följa några enkla steg. Det här jobbet ska göras med omsorg, men för att undvika att skada din Z-bilens interiör trim eller bilens manöverlänkage. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Eltejp
6-tums längd kylarslangen
Channel låser
vice grepp
Rag
Visa fler instruktioner

1

Täck slutet av en platt skruvmejsel med en bit eltejp för att förhindra den från repor inredningen.
2

Bänd upp boot trim på baksidan av övergången stöveln med skruvmejseln. Stycket hålls på plats med clips som kommer att ta en liten ansträngning att befria från konsolen.
3

Koppla loss flatkabeln för knapparna klimatkontroll som är belägna på boot trim i framför växelspaken. Dra på kontakten och inte på den faktiska bandkabel för att undvika att skada den. Ta bort trim från runt växelspaken.
4

Klipp en bit kylarslangen i två tre-tums längder. Gör ett snitt på längden längs sidan av varje slang.
5

Wrap en av de bitar av slang runt metallen växelspaken som avslöjades när bagageluckan trim avlägsnades. Se till att slangen bara är att ta kontakt med metallen delen av växelspaken.
6

grepp Place versa på gummislangen runt växelspaken så hårt som du kan. Linda den andra delen av tre-tums slang runt botten på växelspaksknoppen.
7

Grip basen av växelspaksknopp där slangen rullas runt den med kanal lås. Medan applicera kraft i en medurs till vice grepp lindade runt växelspaken, vrid disken växelspaksknopp medurs med kanalen lås för att lossa den från växelspaken. Poängen med att vrida både vice grepp och lås kanal är att förhindra att den kraft som behövs för att lossa växelspaksknoppen från överföring i manöverlänkage, vilket kan orsaka skador.
8

skruva ratten för hand när det är löst. Ta bort vredet och mässing ringen under den. Städa upp gängorna på växelspaken med en trasa.
9

Installera växelspaksknoppen genom att dra ner på den gängade växelspaken så hårt du kan, om du installerar en knopp lager skift. Använd gummislang, lås kanal och greppen versa för att dra åt ratten på samma sätt som det togs bort. Om du installerar en eftermarknad växelspaksknopp, kan du behöva att trä nyloninsättning på växelspaken och sedan installera växelspaksknopp över nyloninsättning.
10

Sätt tillbaka flatkabeln till klimatkontroll rattar. Snap övergången stöveln trimma tillbaka på plats genom att trycka ned den tills den snäpper på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128474.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.