Vad är syftet med en drivaxel ?

Bilar beroende av mekaniska anordningar för att fördela kraften som behövs för att olika komponenter . Dessa enheter måste kunna hantera höga nivåer av stress . En drivaxel är en sådan mekanisk anordning. Definition

En drivaxel , även kallad en kardanaxel , är en mekanisk komponent som skickar vridmoment , eller styrkan av rörelse , till andra bildelar. Drivaxlar kan ansluta till andra komponenter som samverkar i en drivlina , eller system som används för att skapa och överföra kraft till en yta , exempelvis en väg .
Trasmitting makt
< p > En drivaxel huvudsakliga syfte är att överföra vridmoment mellan flera bilkomponenter . Drivaxlar får normalt moment från transmissionen och motorn och föra över det till den andra änden av bilen . Två andra , kortare drivaxlar skickar sedan vanligen vridmoment till hjulen .
Enduring stressen

Drivaxlar är konstruerade för att hantera skjuvspänning , vilket är den kraft som anbringas parallellt till materialet. Drivaxlar hanterar även torsion eller vridning av ett objekt till följd av vridmoment. Drivaxlar inneha och överföra sådan energi utan att lägga betydande tröghet , vilket är motståndet av dessa krafter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127239.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.