Hur man använder en bränsleledning Disconnect Tool

Tillkomsten av bränsleinsprutningssystem i bilar skapade ett behov av att använda högre tryck i bränsleledningarna än vad som tidigare krävdes. Som ett resultat, vände biltillverkarna till mer avancerade anslutning till bränsleledningarna enheter för att ge en säkrare anslutning bränsleledningen. Ofta är det enda sättet att skilja dessa tättslutande bränsleledningar vid sina anslutningspunkter med hjälp av ett specialverktyg - en bränsleledning bortkoppling verktyg - som använder hävstång till sin fördel. Använda ett sådant verktyg är lätt när du förstår grunderna för dess verksamhet. Saker du behöver
Rena trasor
Automotive avfettningsmedel (sprayar rengöringsmedel) katalog Ögonskydd
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den tomgång. Med motorn på tomgång, ta bort säkringen bränslepumpen från säkringsdosan, så att bränslepumpen upphör att verka. Ägaren ' s handbok är en bra källa för att identifiera rätt plats för denna specifika säkring. Vänta tills motorn stannar på grund av bränslebrist - detta kommer att avlasta trycket från bränsleledningarna. Låt motorn svalna innan du utför arbete på bränsleledningarna.
2

Sätt på ögonskydd. Rengör anslutningen bränsleledningen som du vill koppla bort med bil sprayar rengöringsmedel. Målet är att helt ta bort allt fett, smuts, sot och slam uppbyggd som kan hindra användningen av verktyget eller falla i bränsleledningen efter att den är frånkopplad. Rengör anslutningen med en trasa och smörj saxen. Torka anslutningen torr.
3

Välj rätt bränsleledningen bortkoppling verktyg baserat på storleken bränsleledningen du arbetar på. Verktyget själv ser ut som en liten klädnypa, med en öppning i ena änden. De flesta bränsleledningarna frånkoppling kit har ett sortiment av verktyg storlekar för att möta alla vanliga diametrar bränsleledningen. För in verktyget med den öppna sidan nedåt in i den kvinnliga delen av bränsleledningen kontakten. Sqeeze mitten av verktyget till lätt öppna käftarna hos verktyget. Tryck verktyget stadigt nedåt över toppen av bränsleledningen anslutningen.
4

Dra anslutningen bränsleledningen isär genom att försiktigt vrida det som du drar de två ändarna ifrån varandra. Du är redo att gå vidare med ytterligare reparationer bränsleledningarna vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126712.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.